Je woning volledig automatiseren en beeld en geluid mooi laten integreren? Projectvideo Concepts te Zottegem!

0

Als je jouw woning graag volledig wilt automatiseren en/of wilt zorgen voor een goede integratie wat betreft beeld en geluid, dan zijn er heel wat verschillende opties mogelijk. Je kan uiteraard kiezen om alles zelf te doen, maar meestal loop je dan al snel tegen heel wat zaken aan. Hoe ga ik mijn televisie tegen de muur bevestigen? Waar plaats ik mijn subwoofer? Waar hang ik het best mijn inbouwspots? Als ik doorheen heel het huis wil genieten van mijn favoriete muziek, waar plaats ik dan op een strategische plek plafondluidsprekers en welke zijn de beste?

Zo kunnen we natuurlijk nog wel even doorgaan. Bij Audiovideo2day communiceren we vaak over de nieuwste producten die gerenommeerde audiofabrikanten op de markt brengen, maar hier is het wel even nodig om een kanttekening te maken.

Om te zorgen dat deze leuke en sfeervolle producten volledig tot hun recht komen, is het dan ook enorm belangrijk voor ogen te houden dat alles perfect past binnen jouw ruimte en dat alles zo kan ingesteld worden volgens je persoonlijke wensen en noden. Niets is zo vervelend dan een dure televisie aan te kopen en dan achteraf pas te beseffen dat de muur niet draagkrachtig genoeg is om het op te hangen. Of een kwalitatieve luidspreker in huis te halen die niet goed wordt aangestuurd door jouw bestaande versterker van een ander merk.

Om dergelijke voorvallen te vermijden is het dan ook aangewezen om beroep te doen op een specialist die jou kan adviseren en ontzorgen in het volledige traject van A tot Z. Een tijdje geleden gingen wij dan ook op bezoek bij Concepts in Zottegem, wij hadden daar een leuke babbel met zaakvoerder Jo Van Damme, die al meer dan 30 jaar in het vak zit en gepassioneerd is door alles wat met beeld en geluid te maken heeft.

Concepts heeft twee grote doelgroepen waaronder een residentiële en professionele tak. Bij de residentiële tak leveren ze automatisatie, beeld- en geluidssystemen voor jouw woning. In tegenstelling tot de professionele tak waarbij ze zich vooral focussen op winkels, restaurants, bedrijven, … om te zorgen voor de plaatsing en installatie van pro displays, muzieksystemen en digital signage.

“Nooit gedacht dat een professioneel muzieksysteem met 4 zones op zo een eenvoudige wijze met een iPad kon bediend worden.”

Concepts Zottegem

Zo vertelde hij ons over een renovatieproject dat hij onlangs had uitgevoerd. De klant in kwestie wou graag hun volledige woning automatiseren, niet alleen qua verlichting maar ook qua beeld en geluid. In een vroege fase van de ruwbouw werd Jo van Concepts betrokken om, samen met de architect en elektricien, te kijken op welke manier dat gedaan kon worden.

Op een gedetailleerd plan wordt dan aangeduid waar de luidsprekers komen, waar de boxen moeten staan, waar een acces point moet geplaatst worden, … én welke kabels er daarvoor nodig zijn. Als het ware zijn zij een beetje de beeld- en geluidsarchitect voor de elektricien.

Het resultaat? Een prachtig afgewerkte woning die volledig bediend kan worden vanop afstand, zowel voor het beeld als het geluid. De verlichting boven in de douche inschakelen of een bepaalde radiozender laten weerklinken in de dressing? Het is allemaal mogelijk, tot grote blijdschap van de bewoners uiteraard. Zelf zijn ze dan ook, net als Jo, enorm tevreden met het eindresultaat.

“Inbouw luidsprekers; de ideale oplossing voor mijn Home Cinema. Nooit gedacht dat zo een hoge kwaliteit mogelijk was.”

Concepts Zottegem

De volledige automatisatie werd gecentraliseerd op 1 plek, in dit geval de keuken. Door gebruik te maken van automatie software Control4 is het nu mogelijk om op een gebruiksvriendelijke en intuïtieve manier het hele huis te bedienen, zelfs vanop een smartphone of tablet.

Heb je je device toch niet direct in de aanslag bij het binnenlopen van de badkamer? No worries, want dan zijn er nog altijd de fysieke knoppen voorhanden. Hiermee kan de verlichting geregeld worden, alsook de muziek in de desbetreffende ruimte tot zelfs het volume toe.

Voor de living was er nood aan een krachtig en overtuigend Home Cinema systeem waarbij beeld en geluid mooi hand in hand gingen met elkaar. Om dit mogelijk te maken is er geopteerd voor een mooi en bovendien groot beeldscherm mét soundbar die bevestigd is tegen de muur. Om de totaalervaring compleet te maken is er nog een extra subwoofer aan toegevoegd die zich schuil houdt onder de televisie.

Maar stel je nu voor dat het koppel pas beroep had gedaan op de kennis en expertise van Jo ná het plaatsen van de ruwbouw, leggen van de kabels en leidingen, plaatsen van de vloer, … Dan zou dit verhaal hoogstwaarschijnlijk minder succesvol zijn uitgedraaid omdat er niet de nodige voorzieningen waren gemaakt in de ontwerpfase om tegemoet te komen aan de wensen en noden.

Dit bewijst de noodzaak van een specialist die met een goede kennis van zaken tegemoet kan komen aan de automatisatie, beeld- en geluidsvereisten van jouw toekomstige woonst.

Ready to watch, listen and enjoy?

Bekijk dan zeker eens deze video die wij hebben gemaakt toen wij op bezoek waren in het mooie Zottegem. In een warme en leuke setting werden we door Jo hartelijk verwelkomd in zijn prachtige ‘Concepts-store’.

Wij ervaren hem dan ook als een gepassioneerde audiofiel die altijd gaat voor die ultieme muziekbeleving, ongeacht wat de obstakels mogen zijn. Hij is opgegroeid in een muzikale omgeving en is bijgevolg dus altijd onvermijdelijk verbonden geweest met alles wat te maken heeft met beeld én geluid.

Wil je graag meer te weten komen over Concepts? Of heb je zelf nood aan advies bij het samenstellen van jouw systeem? Surf dan zeker eens naar de website voor alle informatie of maak een afspraak. Ze maken graag tijd voor jou!