Veddan, de welbekende ‘Achterhoekse’ fabrikant van luidsprekers, komt op de proppen met iets dat wel heel uniek is namelijk een product configurator. Met deze ‘tool’ kan een consument zijn eigen Veddan Origin of Atom samenstellen in een fraaie 3D-omgeving. Doordat verschillende kleuren én afwerkingen mogelijk zijn, kan een belangstellende de speaker ontwerpen die naadloos integreert in het bijhorende interieur van hun woonkamer, luisterruimte of thuisbioscoop. Klaar om te ontdekken wat ‘picture perfect’, in combinatie met een hoogwaardige muziekweergave, voor jou kan betekenen?

Het Nederlands HiFi merk Veddan is ‘recht voor zijn raap’: met de configurator zetten we een volgende stap in het volledig personaliseren van onze speakers. Aldus Rens Timmermans, product manager bij Veddan. De configurator laat het toe om Veddan speakers te ‘customizen’ in een nieuwe 3D-omgeving. Om alvast een idee te geven wat zoal mogelijk is:

Veddan benadrukt dat 1 op de 4 sets die ze verkopen, in een witte of zwarte uitvoering wordt gevraagd. De producent merkt dat klanten graag hun eigen, figuurlijke ‘stempel’ willen drukken op de luidspreker door zelf een kleurstelling te kiezen. Via de website kan niet alleen de Origin maar ook de Atom speaker aangepast worden naar wens op vlak van afwerking. Doordat je alle aanpassingen onmiddellijk kan aanschouwen met eigen ogen, wordt er meteen een indruk gegeven van het eindresultaat. Goed om te vermelden: Veddan stelt de exemplaren af op de ruimte en het gehoor van de gebruiker. Nu wordt hier ook nog het stukje van ‘kleuren op maat’ aan toegevoegd.

“Hiermee zijn onze speakers niet alleen perfect voor het afspelen van hoogwaardig geluid, maar ook als meubelstuk een eyecatcher in huis.”

Voor de lezers onder ons die minder bekend zijn met Veddan, het is een HiFi producent uit Doetinchem. Na ruim vijf jaar ontwikkelen en testen, lanceerden ze in 2019 de Veddan Origin – inclusief unieke Ultra Fast Membrame technologie. In 2021 volgde de compactere Veddan Atom. De UFM-technologie bestaat uit een composieten module met aan beide zijden een gespannen membraan. Deze membranen hebben de dikte van een halve menselijke haar en zijn gemaakt van een speciale polyesterlegering. De UFM-modules kunnen 99,5% van alle frequenties tussen 20 en 24.000 Hz bereiken wat zorgt voor een extreem natuurlijke geluidsweergave. Iets waar we zelf al getuige van mochten zijn.

Lees ook


VEDDAN ORIGINE review luidsprekersVeddan Origin Review – High End Luidsprekers

 


 

Benieuwd hoe de 3D-configurator precies werkt? Surf dan zeker eens naar veddan.com en laat je verrassen. Nieuwsgierig hoe wij de Origin speaker hebben ervaren tijdens het testen? Je ontdekt het in deze review.