KEF heeft een nieuwe luidspreker toegevoegd aan haar Q-serie assortiment: de centerluidspreker Q250c. Dit is een smaller, compacter alternatief voor de originele middenluidspreker Q650c die geleverd wordt als onderdeel van het Q350 AV 5.1-systeem. KEF wil hiermee een grotere veelzijdigheid en meer plaatsingsopties aanbieden.

De Q250c zal beschikbaarzijn in drie afwerkingen: zwart, wit en walnoot. Ook deze luidspreker is uitgerust met de innovatieve Uni-Q driver van KEF. De behuizing is volledig afgesloten, waardoor de plaatsing wat makkelijker is: dichtbij een muur, in een kast of AV-rek…

KEF Q250c

Ook zou de luidspreker verticaal gebruikt kunnen worden volgens het bedrijf als zowel een linker- en rechterkanaalsluidspreker, waardoor deze ook een kleiner alternatief worden van de Q350c.

Maar het is niet zomaar een kleinere versie van de Q650c, zoals eerder vermeld, er is ook wat nieuws aanwezig: een nieuwe gedempte tweeter-laadbuis. Daarnaast bevat de luidspreker een nieuwe inductor met lage vervorming op de crossover, én verbeteringen aan de basdrivers die zorgen voor een schonere, krachtigere basprestatie, zelfs bij hoge volumes.

KEF Q250c

Naast de nieuwe centerluidspreker, heeft KEF nog een extra product toegevoegd: de B2 muurbeugel, die ontwikkeld is om de monitormodellen Q150 en Q350 gemakkelijk op te hangen.

De Q350c luidspreker zal vanaf september te verkrijgen zijn voor een prijs van €499. De B2 muurbeugel zal een prijskaartje krijgen van €39.

Verkooppunten van het merk kef