In een persbericht kondigt LG vol trots een hele nieuwe en uitgebreide line-up van TV’s aan bestaande uit 14 modellen. Deze moeten volgens de fabrikant garant staan voor een nog betere beeldkwaliteit samen met een aantal handige functies voor een unieke kijk- en game-ervaring. 

LG OLED 4K

Binnen de GX Gallery-serie zijn er drie nieuwe modellen beschikbaar: een 55-, 65- en 77-inch versie. Ze hebben allemaal een minimalistisch design gemeenschappelijk, dit is mogelijk gemaakt dankzij de paneeltechnologie die er gebruikt werd. Dit impliceert dat er geen achtergrondverlichting meer nodig is. Alle varianten binnen deze serie zijn flinterdun, zo is de 65-inch serie bijvoorbeeld 20mm breed.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog de langverwachte LG OLED ZX Real 8K modellen: 88 OLED ZX en 77 OLED ZX. Hier is de schermresolutie 4 keer 4K (of 16 keer Full HD), dit moet zorgen voor heel wat details en helderheid in het beeld. Bovendien zijn ze ondertussen al gekwalificeerd met het CTA 8K Ultra HD-logo, zo kan er een echte 8K-ervaring gegarandeerd worden.

Er worden verder nog heel wat 4K OLED TV’s uitgerold door de fabrikant: GX, WX, CX en BX in 77-, 65, en 55-inch en later ook CX in 48-inch). Naar eigen zeggen leveren deze tv’s ook weer een excellente beeldkwaliteit waar LG Electronics ondertussen al om bekend staat.

LG OLED 4KOm af te sluiten verwelkomen ze de LG NanoCell, dit is de premium LCD TV line-up bestaande uit 7 Real 8K modellen (75 en 65 inch in Nano99, Nano97, Nano95 serie, 55-inch Nano95). Nest zoals de 8K ZX-modellen zijn ook deze voorzien van het CTA 8K UHD-logo.

De OLED beeldkwaliteit bereikt volgens het merk ongekende hoogtes. Zo willen ze eindgebruikers de best mogelijke kijkervaring bieden. De ingebouwde self-emissive displaytechnologie moet zorgen voor het diepste zwart, realistische kleuren en een enorm groot contrast.

Dankzij de derde generatie Alpha 9 Gen 3 AI-processor bouwt LG verder op de mogelijkheden van zijn voorgangers. Zo is er een deeplearning-algoritme gebruikt om beeld- en geluidskwaliteit te verbeteren. Deze analyseert de inhoud die er te zien is op het beeldscherm en past deze waar nodig aan.

LG OLED 4KOnmisbaar zijn natuurlijk HDMI en USB-aansluitingen. Dankzij de ondersteuning voor eARC en ALLM wordt er een vertragingsvrije weergave belooft met een hoge beeld- en geluidskwaliteit.

Vanaf deze maand zullen alle nieuwe televisies beschikbaar zijn op de markt. Wil je meer te weten komen over één van deze nieuwe modellen? Surf gerust eens naar de website van LG voor meer informatie.

Verkooppunten van het merk lg