Op het Mobile World Congress (MWC) zal LG de G8 ThinQ smartphone introduceren, de opvolger van de G7 ThinQ. Deze zal gebruik maken van de Crystal Sound OLED-technologie, wat ervoor zorgt dat het scherm van de LG G8 ThinQ zal werken als een audioversterker.

De CSO-technologie van LG gebruikt het OLED-scherm als membraan en er zal geluid ontstaan door dit scherm te laten trillen. Er zou volgens LG duidelijker geluid geproduceerd moeten worden en ook details in de muziek zouden beter te horen moeten zijn omdat er gebruik gemaakt wordt van het hele scherm. De technologie lijkt op hetgeen Sony ook gebruikt in haar OLED-tv’s, waarbij het geluid uit het scherm komt.

Er is ook een luidspreker aan de onderkant van de telefoon die de interne ruimte van de telefoon gebruikt als een resonantiekamerluidspreker om de bas en het volume te versterken.

LG en zijn audiopartner Meridian hebben ook DTS:X 3D Surround Sound opgenomen, dat is ontworpen om een ​​7.1-kanaals geluidsbeeld te emuleren via de luidspreker of je hoofdtelefoon. Net zoals zijn voorganger zal de nieuwste smartphone uit de G-serie zijn Hi-Fi Quad DAC bevatten en MQA-audio ondersteunen. Na het Mobile World Congress zullen er ongetwijfeld meer details volgen.

Verkooppunten van het merk lg