We hebben 3D-cinema, we hebben 3D-tv en nu hebben we ook 3D-smartphones! LG heeft met de Optimus 3D Speed een primeur: het is de eerste smartphone die beschikt over een 3D-camera en een autostereoscopisch scherm waardoor de beelden zijn te bekijken in 3D zónder extra 3D-bril. Een verkoopstruc of gat in de markt?

Primeur
LG wil in 2011 op de smartphonemarkt naast de grote jongens komen te staan. Om te kunnen concurreren met de HTC’s, Blackberry’s en Samsung’s pakte het bedrijf dit jaar uit met 3 nieuwe toestellen van hun high-end Optimus serie met elk een primeur. In maart lanceerde LG de Optimus 2X Speed die als eerste smartphone kwam met een dual-core processor. 2 maanden later kwam de Optimus Black, erg dun en uitgerust met een ultrahelder NOVA-beeldscherm. Maar de derde primeur is veruit de indrukwekkendste: de LG Optimus 3D Speed met autostereoscopisch 3D-scherm én Tri-Dual technology.

Grote jongen
Het eerste wat opvalt wanneer je de LG vast neemt is het 4.3inch grote scherm. Door de 2.0megapixel frontcamera, de bewegings- en de lichtsensor die boven het scherm staan en de vier functietoetsen onderaan is de LG dan ook een erg grote jongen. De afmetingen liegen er niet om: met een lengte van 12,9cm, een breedte van 6,8cm en een dikte van 1,19cm is de Optimus 3D Speed een uit de kluiten gewassen smartphone. Hierdoor moet je grote handen hebben om het toestel stevig vast te pakken. De volledig gladde achterkant was dan ook beter in ribbelprofiel uitgevoerd om toch grip te garanderen. Met een gewicht van 168g voelt de 3D Speed niet zwaar aan maar geeft deze toch een solide indruk. Aan de achterzijde van het toestel pronken de twee 5.0 megapixelcamera’s met ertussen een LED-flitser. Dit geheel is omringd door een mooie aluminiumstrip met geborstelde look. Deze strip loopt over de achterkant door tot aan de speaker. Hier is een ribbel over geplaatst zodat je de speaker nooit kan afsluiten door de telefoon plat op een vlakke ondergrond te leggen. Het geluid dat hieruit voortkomt is indrukwekkend. Niet de kwaliteit, want lage tonen zijn volledig afwezig bij smartphonespeakers, maar het niveau van het geluid is bovengemiddeld. Je loopt dus nooit meer het risico een oproep niet te horen of door je wekker heen te slapen (mede dankzij de erg vervelende wekkergeluiden). Aan de linkerzijkant bevinden zich de Micro-USB aansluiting en de Micro-HDMI aansluiting. Hiermee kan je de smartphone op je tv aansluiten en alle content in verschillende resoluties tot Full HD 1080p bekijken. De aansluitingen zijn goed afsluitbaar maar wel moeilijk te openen elke keer de LG aan de oplader moet. Aan de rechterzijkant bevinden zich de volumeknoppen en een 3D-knop. Deze laatste opent het 3D Menu (zie: Leuke extra’s). Bovenaan staat de Power/vergrendeltoets, een 3.5mm jack en een 2e microfoon om achtergrondgeluid te onderdrukken tijdens het bellen.

Verkooppunten van het merk lg