Loewe is druk bezig met het ontwikkelen van de nieuwe Loewe bild x OLED tv. Dit model zou de dunste en meest verfijnde tv van het merk tot nu toe moeten worden.

Ultradunne tv’s, of zoals vaak genoemd; Wallpaper tv’s, vormen waarschijnlijk de toekomst van tv. Al zou de transparante tv van Panasonic wel een serieuze concurrent gaan vormen. Samsung heeft ook al een voorsmaakje gegeven van hun Lifestyle TV op CES eerder dit jaar. Op IFA 2017 toonde Toshiba ook een nieuw dun tv-concept. Loewe zit nog volop in de conceptfase van de nieuwe bild x. Maar wat we nu al te zien krijgen, is wel al érg interessant.

Creative director (en de man achter de vorige OLED-tv’s van Loewe) heeft nu een OLED-scherm in een stalen frame geplaatst. Het design is gebaseerd op magneten, en dat werd geïnspireerd door de manier waarop zeilen aan een mast bevestigd zijn. Het frame zelf heeft een gepolijst zwart marble disc of steel ‘cross’ design en is te koop in goud of zwart. Je kiest zelf of je de tv tegen de muur plaatst of op de bijhorende stand.

Door het scheiden van het scherm, het frame en de andere onderdelen creëert Loewe een modulair ontwerp waarmee je als eigenaar een bepaalde garantie van flexibiliteit en toekomstzekerheid hebt.

Het is nog niet bevestigd, maar we zijn zeker dat de Loewe bild x ondersteuning zal hebben voor 4K en HDR, vermoedelijk ook voor Dolby Vision. Dit omdat de voorgangers deze opties ook hebben. Verder zal hij vrij waarschijnlijk in 65 inch verschijnen, misschien ook in 55 inch. Qua prijs zal het vermoedelijk om een prijskaartje van om en rond de 10 000 euro zitten.