Met maar liefst tien onderscheidingen bij de iF Product Design Awards domineert Loewe als het ware de categorie productdesign. Zo maakte het wereldwijd gekende merk indruk op de 98-koppige internationale jury van experts over de hele lijn. Het bedrijf scoorde ook punten bij de Red Dot Awards waar Loewe nog eens zes keer ‘in de prijzen viel’. Proficiat Loewe!

Nieuw record: tien iF Design Awards

Eenmaal per jaar worden de prestigieuze iF Design Awards uitgereikt door het iF International Forum Design GmbH in Hannover. ‘s Werelds oudste onafhankelijke ontwerpinstelling. De experts hadden voor de editie van dit jaar de opdracht om ongeveer 10.000 inzendingen te beoordelen. Die inzendingen kwamen uit 52 verschillende landen. Loewe mocht hierbij niet minder dan 10 onderscheidingen in ontvangst nemen. Zo behaalde Loewe een nieuw record.

Het bedrijf sleepte, in het segment van tv’s, de designprijzen in de wacht voor de Loewe bild s.77 modellen samen met de productlijnen Loewe bild v en Loewe bild i. Alle modellen zijn nieuw ontwikkeld na de herlancering van het bedrijf vorig jaar.

Maar niet alleen de ‘beeldproducten’ vielen erg in de smaak, ook op vlak van audio heeft Loewe zeker en vast niet teleur gesteld. Hoe ze dat gedaan hebben? Met audioproducten zoals de klang bar mr5 & sub5, de smart radio’s uit de klang s-serie en de multiroom-luidsprekers van de klang mr-familie wisten ze de jury te bekoren. Dit wil zeggen dat de audioproducten, die vanaf mei 2021 achtereenvolgens verkrijgbaar zullen zijn bij retailers, al beginnen met een kwaliteitskeurmerk van topkwaliteit.

Loewe wint zes Red Dot Awards

Naast de tien welverdiende iF Design Awards, werd Loewe nog verder bekroont met zes Red Dot Awards. In de tweede internationaal erkende ontwerpwedstrijd wisten ze eveneens te overtuigen met hun producten en oplossingen. Zes van de felbegeerde prijzen gingen naar Kronach.

In het televisie-portfolio waren de Loewe bild s en Loewe bild i series het meest indrukwekkend. Terwijl in de audiocategorie de combinatie van Loewe klang bar5 mr en sub5 en de nieuwe Loewe klang s lijn van smart radio’s sterke resultaten behaalden.

De Red Dot-juryleden waren ook onder de indruk van de gebruiksvriendelijke Loewe-afstandsbediening. Ze bekroonden zowel de recente afstandsbediening als de bluetooth-luidsprekers van de nieuwe We. by Loewe HEAR.

“Tien iF Design Awards voor Loewe, waaronder de prestigieuze iF Gold Award voor ons nieuwe merk We. By Loewe! Plus nog eens zes Red Dot Awards! Dit is een geweldige prestatie en een belangrijke mijlpaal voor ons bedrijf.”

Dit jaar werden de winnaars van de iF Design Awards 2021 virtueel uitgereikt. Benieuwd naar wie er nog in de prijzen is gevallen? Dan kan je zelf ontdekken op de iF International Forum Design-website.

De winnaars van de Red Dot Awards 2021 daarentegen worden op 21 juni 2021 op de wedstrijdwebsite gepubliceerd. Alle winnende producten zullen vanaf dan ook te zien zijn in het Red Dot Design Museum gelegen te Essen.

Verkooppunten van het merk loewe