De T2 van LUMIN, lees: een streamer en DAC in één behuizing, krijgt een opvolger: ontdek de T3. Dit betreft een doorontwikkelde versie die, in vergelijking met zijn ‘kleinere broer’, voorzien is van onder andere een nieuwe processor. Wat betreft afwerking kan het exemplaar rekenen op dezelfde uitvoering als de P1. Met de komst van hun nieuwste paradepaardje zorgt het gerenommeerde merk ervoor dat een eindgebruiker opnieuw jaren kan genieten van de nieuwste ontwikkelingen als het gaat om streaming. LUMIN kadert de T3 als een model dat precies in de ‘sweet spot’ zit als het gaat om prestaties. 

LUMIN T3De fabrikant windt er geen doekjes om: de T3 bouwt verder op het enorme succes van hun T2. De LUMIN T3 combineert het nieuwe 2022 verwerkingssysteem en de solide CNC-constructie. Uiteraard mag de X1-technologie niet ontbreken. Dit ‘trio’ zorgt voor een goede verhouding tussen prijs en prestaties.

Laten we beginnen met het verwerkingssysteem. Er is niet alleen nieuwe hardware toegevoegd maar ook nieuwe software, deze vormen de nieuwe basis van de T3. De verhoogde verwerkingskracht en opslagcapaciteit zorgen voor meer flexibiliteit. Zo wordt de T3 volledig ‘futureproof’.

Met een vernieuwde CNC gefreesde constructie, wordt er meer structurele stijfheid geboden. Qua techniciteit en functionaliteiten is de T3 voorzien van alle ‘gemakken’ en eigenschappen die het merk zo geliefd hebben gemaakt bij het grote publiek. Het ontwerpteam van LUMIN heeft wederom gekozen voor een dubbele ES9028Pro SABRE DAC. Door deze digitaal naar analoog convertor in te zetten, kan elk signaal gesampled worden tot DSD256 of PCM384. Van MQA tot DSD, van FLAC tot WAV, … deze streamer speelt alle bestanden af in hoge resolutie waarbij de perfectie wordt nagestreefd.

Voor de liefhebbers van streamingdiensten: TIDAL, Qobuz en Spotify worden ondersteund. Hadden we al gezegd dat AirPlay ook tot de mogelijkheden behoort? Met behulp van de handige Lumin App, die overigens gratis is, kan je heel eenvoudig jouw favoriete muziek selecteren én bedienen.

Maak jij gebruik van Roon? Goed nieuws dan want de LUMIN T3 is een gecertificeerd Roon ‘endpoint’. Voor hun T3 heeft LUMIN gekozen om de voeding extra af te schermen in de behuizing. Op die manier worden de ‘negatieve invloeden’ (lees: trillingen, … die de muzikaliteit negatief beïnvloeden) hiervan geëlimineerd op zowel het digitale als analoge ‘board’.

Het apparaat is 35 x 35 x 6,5 cm groot en heeft een gewicht van 6 kilogram. De eerste leveringen worden verwacht in de loop van september 2022. De adviesverkoopprijs is vastgelegd op 5.199 euro. Nieuwsgierig wat het apparaat jou nog allemaal te bieden heeft? Je leest er hier alles over.

Verkooppunten van het merk lumin