Marantz breidt hun thuisbioscoop assortiment uit met de nieuwe SR7013 AV-receiver en AV7705 voorversterker. Beide modellen zijn voorzien van IMAX Enhanced decodering, HEOS-multiroom audio met Alexa-stembediening.

SR7013 receiver
De SR7013 is ontworpen als alles-in-één verwerkings- en versterkingsoplossing. Hij beschikt over nieuwe componenten in de transformator en signaalverwerkingsonderdelen, conversie van digitaal naar analoog en een Current Feedback voorversterkergedeelte met gebruik van de Marantz HDAM-technologie. De receiver heeft negen versterkerkanalen van 200 W met dubbele subwooferuitgangen voor Dolby Atmos, DTS: X/DTS Virtual:X en Auro 3D-geluid. Dankzij 11.2-kanaals verwerkingsfunctie en pre-outs kan dit worden uitgebreid.

Het is een van de eerste thuisbioscoopproducten met de IMAX Enhanced-optie: beschikbaar gesteld via een gratis firmware-update dat te combineren is met IMAX geremasterde 4K HDR-inhoud en DTS-audiotechnologie.
Het nieuwe model heeft acht HDMI-ingangen, waaronder één op het voorpaneel en drie uitgangen waarmee hij geschikt is voor alle nieuwste en toekomstige 4K-videoformaten 4K/60 Hz full-rate passthrough, 4:4:4 kleurresolutie, HDR en BT.2020 plus Dolby Vision-compatibilteit en Hybrid Log Gamma.

Daarnaast is de SR7013 in staat om oude videoformaten op te schalen naar 1080p en 4K Ultra HD (60Hz), kan hij analoge video-inhoud omzetten naar HDMI, en biedt hij ondersteuning voor eARC. Ook beschikt hij over een phono-ingang.

De SR7013 heeft Audyssey MultEQ XT32 auto-kalibratie, plus Audyssey Dynamic Volume, LFC, Sub EQ HT en Dynamic EQ en kan ook worden gebruikt met de optionele Audyssey app om de surroundopstelling en de luidspreker/kamer-afstelling aan te passen.
Ook kan er gebruik worden gemaakt van een Web User Interface voor toegang en bediening van de SR7013 op afstand. Andere aangepaste installatiemogelijkheden zijn Smart Remote Management, Domotz en ihiji-ondersteuning en HDMI-diagnose voor controle en optimalisatie van de verbinding.

Streamingdiensten, zoals Deezer, Internet radio, Spotify Connect en Tidal worden door de SR7013 ondersteund en is hij voorzien van ingebouwde Bluetooth en AirPlay2. Daarnaast kan vanaf een Amazon Echoapparaat de SR7013 met de stem worden bediend vanwege de Alexa Heos Home Entertainment functie.

AV7705 voorversterker
De 11.2-kanaals voorversterker is door Marantz ontwikkeld voor degenen die hun thuisbioscoop- en muzieksysteem zelf willen creëren en hun eigen versterking willen kiezen. De nieuwe voorversterker heeft een 11.2-kanaals verwerking en 11.2-kanaals uitgangen op zowel RCA- als gebalanceerde XLR-aansluitingen.


De AV7705 kan geb
ruikt worden in combinatie met eindversterkers, waaronder bijvoorbeeld de 7-kanaals Marantz MM8077, de 5-kanaals MM7055 of de 2-kanaals MM7025. Hij kan alle huidige 4K videoformaten en 3D audioformaten,Auro-3D, Dolby Atmos en DTS:X/Virtual:X sound afspelen en wordt binnenkort via een update uitgebreid met de IMAX ENHANCED-functie. De AV7705 heeft dezelfde muziekstreamingfuncties als de SR7013, inclusief netwerk/USB/streaming weergave, Bluetooth en AirPlay 2 en kan worden geïntegreerd met een HEOS multiroomsysteem. Ook kan er gebruik worden gemaakt van Alexa stembediening.

Beide modellen liggen vanaf oktober 2018 in de winkels en zijn allebei verkrijgbaar in het zwart. De SR7013 heeft ook een versie in het zilvergoud. De Marantz SR7013 kost € 1.999 en de AV7705 € 2.099.

Verkooppunten van het merk marantz