Marantz komt aanzetten met een wel heel handig accesoire dat de mogelijkheid biedt om extra 8K HDMI-ingangen toe te voegen aan hun bestaande 8K AV-producten. Zoals je hoogstwaarschijnlijk al kon raden, kan dat vanaf heden met de HDMI switch VS3003. Wat je hiervoor in de plaats krijgt? Een 3-in-1-uit 8K HDMI switch. 

Inderdaad: een hele mond vol. Maar wat kan je er nu precies mee? Met dit exemplaar ben je in staat om tot wel drie 8K en 4K/120 Hz-bronapparaten aan te sluiten op je entertainmentsysteem. Benieuwd naar het totaalplaatje?

Wat meteen opvalt is het compacte ontwerp waardoor het heel eenvoudig te plaatsen is. De switch is zelfs niet groter dan een Blu-ray-doosje (in breedte en diepte). Combineer dat met een fraai voorpaneel dat gemaakt is van geborsteld aluminium, een kleine draagbare IR-afstandsbediening en je komt al snel uit op de gloednieuwe VS3003 van Marantz.

Lees ook


Review Marantz SR7015Review: Marantz SR7015

 


 

Daarenboven is de switch compatibel met HDMI CEC. Op die manier wordt hij automatisch in- en uitgeschakeld of wordt er van ingang gewisseld zodra HDMI CEC ingeschakeld is op alle aangesloten HDMI-apparaten. Hiermee bedoel we onder andere de switch, AV-receiver, TV en aangesloten 8K-bronapparaten.

Bovendien kan de VS3003 ook worden bediend via de afstandsbediening van de AV-receiver. Als een eindgebruiker die optie verkiest boven een speciale IR-afstandsbediening of HDMI CEC.

De VS3003 wordt geleverd met afneembare muurbeugels en een IR-repeatermogelijkheid voor rekinstallaties, plaatsing uit het zicht of AV-meubels die een IR-receiver kunnen blokkeren. Hiermee is het apparaat perfect voor thuisbioscoop bouwers en AV enthousiastelingen. Erg leuk, toch?

Benieuwd of de VS3003 HDMI switch compatibel is met jouw AV-receiver, -versterker of -preprocessor? Hieronder een lijst.

  • Marantz AV8805A
  • Marantz AV7706
  • Marantz SR8015
  • Marantz SR7015
  • Marantz SR6015
  • Marantz SR5015 / DAB
  • Marantz NR1711

Vanaf volgende maand zal de VS3003 HDMI switch beschikbaar worden voor een adviesprijs van 199 euro. Als je zelf ook een exemplaar in huis wil halen, dan kan je weldra terecht bij een erkende dealer of op marantz.com.

Verkooppunten van het merk marantz