De introductie van een derde platenspeler is niet geheel verrassend aangezien McIntosh de laatste tijd heel veel nieuwe producten heeft aangekondigd. De door een riem aangestuurde McIntosh MT2 Precision-draaitafel speelt 33,3- en 45-toerenplaten. McIntosh zegt dat het ‘vrijwel klaar is om uit de doos te worden gebruikt’, omdat de volgkracht, anti-skate kracht, cartridge overhang en armhoogte allemaal vooraf zijn ingesteld in de fabriek.
De MT2 heeft een moving coil cartridge. McIntosh zegt dat het voldoende output heeft om niet alleen compatibel te zijn met phono-ingangen met bewegende spoelen, maar ook met bewegende magneet-equivalenten.
De zwaarte van de inch-dikke polyoxymethyleen buitenplaat helpt weerstand te bieden aan externe trillingen en deze te absorberen. De binnenste plaat is vervaardigd uit CNC-precisie aluminium en beide draaien op een stalen as. De voeding is volledig ontkoppeld van het chassis om ook mechanische storingen te verminderen.
De McIntosh draaitafel heeft de kenmerkende groene esthetiek van het merk – hier komt een subtiele groene gloed van onder de schaal en op de randen van de plint. Uiteraard is een stofhoes meegeleverd voor bescherming.

Verkooppunten van het merk mcintosh