McIntosh Laboratory, opgericht in 1949, en ondertussen uitgegroeid tot één van de meest gerenommeerde audiofabrikanten van allerlei leuke producten waaronder bijvoorbeeld versterkers, receivers, luidsprekers, … Hun motto, live the legendary performance, is dan ook zorgvuldig uitgekozen. Wereldwijd worden studio’s en luisterruimtes dan ook ‘gevuld’ en ‘verlicht’ door een typerende geluidsweergave en die befaamde blauwe meters.

Al bijna 20 jaar is McIntosh grotendeels afwezig geweest in de autoscene, afgezien dan van de speciale editie van de Ford GT ter ere van hun 100-jarige jubileum. Onlangs, na de samenwerking van McIntosh met Sonus Faber en Alps Alpine, hebben ze de draad met de auto industrie zo te zien terug opgepikt. Maar daar blijft het niet bij want al snel volgende ook autoconstructeur Jeep.

Voor de komst van de Jeep Grand Wagoneer Concept mochten ze dan ook een nagelnieuw referentiesysteem ontwikkelen, volledig aangepast aan deze wagen. Daarmee willen ze een goede geluidskwaliteit neerzetten, zoals we die gewend van McIntosh, zodat de bestuurder en passagiers ook onderweg kunnen genieten van hun favoriete muziek.

Er zijn verder nog maar weinig details bekend over deze concept-car, al heeft McIntosh een tijdje geleden wel deze video gelanceerd. Hierop zijn duidelijk de typische kenmerkende blauwe kleuren te zien van McIntosh-apparatuur in combinatie met het geluid van een startende/ronkende motor.

Of we ons dus mogen verwachten aan spiegelzwarte frontpanelen en blauwe meters? Dat is op dit moment nog niet officieel bekend gemaakt. Uitgaande van de video, klinkt dat alvast wel bevestigend.

Zet je dus al maar schrap voor een krachtig geluidssysteem mét een hoog vermogen!

Verkooppunten van het merk mcintosh