Binnen het high-end segment stelt McIntosh hun nieuwe AM/FM tuner voor. De tuner luistert naar de ‘naam’ MR89. Deze telg heeft alles wat jouw ‘muzikale hartje’ kan verlangen. De gerenommeerde fabrikant van ‘Amerikaanse bodem’ laat alvast weten dat het model diverse verbeteringen en nieuwe functies bevat. Dit zorgt ervoor dat het luisteren naar de radio nóg aangenamer wordt. Muzikaliteit troef. Het signaalniveau, dat via de analoge uitgangen wordt geleverd, is af te lezen op 60 dB uitgangsmeters. Een trotse eigenaar kan rekenen op exclusieve radiofrequentiecircuits, een lage vervorming én heel wat mogelijkheden op vlak van connectiviteit (zowel digitaal als analoog).

Het staat als een paal boven water: de populariteit van betaalde muziekstreamingdiensten zit in de ‘lift’. Maar, zoals iedereen weet: tegenwoordig wordt er nog steeds veel muziek gratis aangeboden door heel wat radiostations. Aangezien McIntosh een lange geschiedenis heeft als het gaat om radio en tuners, zet de producent hier verder op in. De originele McIntosh MR78 uit de jaren 1970 werd (én wordt) door mening muziekliefhebbers, audiofielen, … beschouwd als één van de beste. Zo niet de beste tuner ooit gemaakt. McIntosh borduurt nu verder op de ‘traditie’ van uitmuntende tuners.

De MR89 is voorzien van exclusieve McIntosh radiofrequentie (RF) schakelingen. Deze zijn in staat om FM-signalen af te stemmen. Zowel sterke signalen van nabijgelegen stations als zwakkere FM-signalen die verder weg liggen. En dat alles met een minimum aan ruis.

“The MR89’s advanced signal quality monitor can display detailed signal, multipath, and noise levels of the incoming RF signals to help fine tune optimal placement of your AM or FM antenna.”

Aldus McIntosh. Het sfeervol belevingsapparaat wordt geleverd met de RAA2 AM-antenne, inclusief een lange kabel van 6 meter. Zo wordt jou een maximale flexibiliteit gegarandeerd bij het plaatsen van de antenne. Overigens kan jouw McIntosh-dealer helpen bij het kiezen van de juiste FM-antenne op basis van de locatie waar je woont én jouw favoriete FM-zenders. Een paar gebalanceerde en ongebalanceerde analoge uitgangen, alsmede een digitale coax en optische uitgang, zijn beschikbaar. Perfect om de MR89 aan te sluiten op jouw audiosysteem.

Tijdens de inleiding spraken we over een groot aantal verbeteringen die zijn aangebracht om het luisteren aangenamer te maken. Maar hoe wordt dit nu concreet in de praktijk gebracht? De gevoeligheid, signaal-ruisverhouding, harmonische vervorming, kanaalselectiviteit en stereoscheiding werden grondig geanalyseerd en zorgvuldig bijgewerkt. Het resultaat? Geluidsprestaties die worden overtroffen.

Daarnaast zijn een reeks van features toegevoegd. Om FM-uitzendingen van lagere kwaliteit beter te laten klinken, is Stereo Blending geoptimaliseerd met de introductie van een nieuwe High Blend-optie die het hoge frequentiegedeelte van de signalen ‘agressiever mengt’. De Softmute functionaliteit vermindert dan weer de audio-uitvoer bij ontvangst van lage kwaliteit zenders.

Een andere toegevoegde methode om ruis te verminderen, en dus jouw luisterervaring te verbeteren, is de Highcut-functie die hoge frequenties in audio vermindert. Verschillende instellingen zijn mogelijk voor zowel Stereo Blending, High Blend, Softmute en Highcut. Afhankelijk van de zenderkwaliteit én jouw luistervoorkeuren

AM- en FM-radiozenders kunnen afgestemd worden door middel van de afstemknop die erg soepel werkt. De MR89 ondersteunt het FM Radio Broadcast Data System (RBDS), waardoor het display diverse informatie kan weergeven. Hieronder verstaat McIntosh: de naam van het station, muziekgenre, naam van de artiest en titel van het nummer (mits dergelijke gegevens door het station worden uitgezonden). De weergave van RBDS-gegevens kan naar wens aangepast worden. Een zoekfunctie is voorhanden via de bedieningsknoppen op het voorpaneel of de bijgeleverde afstandsbediening. De gevoeligheid van de Seek-functie is instelbaar via het instelmenu. Een belangstellende kan tot 20 presets opslaan in zowel de AM- als de FM-band.

Kan je, net zoals ons, niet genoeg krijgen van al het moois dat de MR89 van McIntosh jou te bieden heeft? Surf dan zeker eens naar de productpagina en laat je verrassen.

Verkooppunten van het merk mcintosh