Sharp lanceert vandaag haar UD20-serie Ultra HD-TV’s. De serie beschikt over een 4K-resolutie: vier maal hoger dan die van zijn Full HD-collega’s. De nieuwe modellen zijn THX-gecertificeerd, bieden uitstekend geluid dankzij de Yamaha AudioEngine en beschikken over een slanke, aluminium schermrand. Naast het 60-inch formaat introduceert Sharp een 70-inch model dat de kijker bij films, sport en overige content een scherpe en realistische kijkervaring biedt.

Alberico Lissoni, President Consumer Electronics Sharp Europe: “Nu er meer 4K-content beschikbaar is, is de tijd rijp om onze Ultra HD-TV’s in Europa uit te brengen. Deze 4K-content verdient het afgespeeld te worden op een Sharp TV, die aan de hoogste prestatienormen voldoet en de beste kijkervaring biedt.”

Uitzonderlijke 4K-beeldkwaliteit
De Ultra HD UD20-serie levert zeer gedetailleerde beelden dankzij de 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels) en de Sharp LCD UHD Rich Colour Display-beeldtechnologie. THX heeft de UD20 op meer dan 1000 punten getest in 400 onafhankelijke laboratoriumtesten om zich er van te verzekeren dat de UD20-serie voldoet aan de meest strenge eisen van de TV-industrie op het gebied van beeldkwaliteit en resolutie.

De nieuwe Rich Colour Display-beeldtechnologie beschikt over een nieuw en verbeterd backlight-systeem dat meer kleurencombinaties en een breder kleurenspectrum mogelijk maakt (een 23% breder spectrum dan conventionele TV’s). De Super High Resolution Image Engine van Sharp schaalt de signalen die niet in UHD zijn opgenomen op zodat deze bijna overeenkomen met 4K. Daarnaast zorgt het Local Contrast Control-systeem ervoor dat het contrast automatisch op pixelniveau wordt aangepast. Hierdoor gaat nooit een detail verloren, zelfs niet in donkere scènes. De ingebouwde Yamaha AudioEngine™ levert een krachtig geluid, terwijl de dunne rand behouden blijft.

Elegant design
De UD20-serie biedt een ware bioscoopervaring gecombineerd met een stijlvol design. Zo beschikt de TV onder meer over een dunne rand (slechts 10 mm) van geborsteld aluminium.

Slimme Sharptechnologie
Via Aquos Net+, de Smart TV-portal van Sharp, biedt de UD20-serie direct toegang tot online video- en muziekdiensten zoals YouTube en een groeiend aantal video on demand-diensten waaronder Uitzending Gemist en alvast ook tot Netflix dat binnenkort ook in België beschikbaar is.

Met behulp van de Sharp Aquos Remote Lite-app op smartphone of tablet kan de UD20 bediend worden met voice-control (alleen Android) of met draai- of schudbewegingen van het mobiele apparaat. De UD20-TV heeft een ingebouwde Wi-Fi adapter waardoor deze eenvoudig aangesloten kan worden op het internet. Tevens kan de TV geïntegreerd worden met mobiele apparaten dankzij Miracast en DNLA Wireless Streaming-technologie. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig de inhoud van een smartphone of tablet weergeven op hun TV.

De UD20-serie is volledig op de toekomst voorbereid. De TV’s beschikken over vier HDMI-ingangen die 4K-signalen aankunnen en over HDMI 2.0, geschikt voor een 60 FPS-transmissie. De Sharp LC-60UQ10EN en LC-70UQ10EN zijn later deze maand in de winkel verkrijgbaar voor een aanbevolen verkoopprijs van respectievelijk € 3.299,00 en € 4.999,00.

Verkooppunten van het merk sharp