Goed nieuws: vanaf heden is het mogelijk om een compleet muzieksysteem van audiofabrikant MOON, by Simaudio samen te stellen. De fabrikant van hoogwaardige audioproducten komt aanzetten met een gloednieuwe luidspreker: de Voice 22 waarmee ze absoluut een nieuw ‘tijdperk’ ingaan. Het was de droom van MOON om een complete set-up aan te bieden middels de sfeervolle belevingsproducten uit hun fraaie portfolio. Nu wordt dat mede mogelijk gemaakt door de toevoeging van een 2-weg model: de Voice 22. De eerste speaker van het Canadese Simaudio. De Voice 22 levert naar eigen zeggen het kenmerkende MOON geluid waarbij een brede ‘soundstage’ centraal staat in combinatie met een grote openheid.

Eerder in 2016 creëerde MOON al de ACE all-in-one muziekspeler. Deze werd met open armen ontvangen door het grote publiek. Hoewel dit exemplaar voldeed aan de noden en wensen, had MOON nog geen eigen luidsprekers om het geluid op af te spelen. Nu, anno 2022, is het moment aangebroken om zich te begeven op de ‘markt’ van luidsprekers.

MOON Voice 22

Maar wat maakt de MOON Voice 22 zo uniek? Allereerst hebben de ontwerpers gekozen voor een 29 mm soft dome tweeter voor het midden/hoog. Dit wordt gecombineerd met een 155 mm polypropyleen woofer die de lage frequenties voor zijn rekening neemt. Het is overduidelijk dat MOON heeft geopteerd voor een premium design/gevoel dat verkrijgbaar is in een witte (slijplak) of zwarte (hoogglans) uitvoering.

De units zijn in de behuizing gefreesd en afgewerkt met prachtig bewerkte randen. Op deze manier is de Voice 22 alleen al een plaatje om te zien, zonder frontjes. Heb je toch liever wel fronten op de luidsprekers? Geen probleem, de monitor speakers worden geleverd met twee magnetische frontjes.

Uiteraard heeft MOON de Voice 22 niet ontwikkeld als een standalone luidspreker. Je kan, indien gewenst, de Voice 22 combineren met bijvoorbeeld de MOON 240i, MOON 340i of MOON ACE.

“The Voice 22 is the culmination of exhaustive research, and for the first time, the MOON name has its own voice.”

Door zijn ontwerp is de MOON Voice 22 uitermate geschikt om te plaatsen op een stabiel oppervlak. Denk hierbij maar aan een dressoir of tv-meubel. Wil jij toch liever het onderste uit de ‘muzikale kan’ halen? Dan is de MOON Hover Base stand misschien wel een goede optie. Deze ‘stands’ zorgen voor een stevigere basis waardoor meer dynamiek aan de luidsprekers worden toegevoegd.

Benieuwd naar de specificaties? Hieronder een overzicht:

  • Systeem: 2-weg
  • Kastontwerp: basreflex
  • Minimaal vermogen: 50 Watt
  • Frequentiebereik: 55 Hz – 24 kHz (-3 dB), 45 Hz – 30 kHz (-6 dB)
  • Cross-over frequentie: 1.500 Hz
  • Impedantie: 6 Ohm
  • Gevoeligheid: 89 dB, 2,83V/m
  • Afmetingen: 350 x 200 x 290 mm
  • Gewicht: 10,5 kg

Uiteraard valt er nog veel meer moois te ontdekken over de Voice 22 van MOON. Nieuwsgierig? Bekijk dan zeker eens onderstaande video en laat je volledig onderdompelen. De adviesprijs werd vastgelegd op € 3.000,- per paar. De stands zijn optioneel verkrijgbaar voor 480 euro.

Moest je minder bekend zijn met het merk, MOON is al sinds de jaren 80 bezig met de ontwikkeling van high-end elektronica. Met name versterkers, CD-spelers, DAC’s en netwerkspelers. Al ruim 40 jaar bewijst MOON dat zij, keer op keer, producten maken die lovend worden ontvangen. Zowel door de consument als door de vakpers. Het bedrijf mocht ondertussen al heel wat awards in ontvangst nemen voor hun sfeervolle belevingsproducten.

Verkooppunten van het merk moon