Totem, het audiomerk met Britse ‘routs’, stelt ons voor aan hun KIN Play Tower. Een uitbreiding op hun bestaande portfolio van sfeervolle KIN belevingsproducten. Bij KIN draait het voornamelijk om het leveren van audio-oplossingen die niet alleen eenvoudig en veelzijdig zijn, maar ook nog eens volledig up-to-date. De KIN Play Tower borduurt verder op het succes van Totem’s welbekende line-up. Bij dit model staat een hoger vermogen, meer mogelijkheden op vlak van connectiviteit en functionaliteit centraal. Zeker als je het vergelijkt met de bekroonde KIN Play die eerder al werd geïntroduceerd. Meerdere analoge en digitale bronnen kunnen fysiek worden aangesloten. Draadloze streaming in hoge resolutie? Check!

Dankzij een krachtige 200 Watt/kanaal versterker, die wordt gecombineerd met eigen ontwikkelde drivers, werd een gedurfde ‘muziekmachine’ gecreëerd waarbij dynamische, verbazingwekkende én ruimtelijke presentaties worden gegarandeerd. Dit zorgt ervoor dat een luisteraar ‘zoet’ is voor verschillende uren aan puur, authentiek muziekgenot. Aldus Totem. De KIN Play Tower is een weerspiegeling van alle ‘sonische deugden’ die het audiobedrijf rijk is.

Totem KIN Play Tower

Naar eigen zeggen komt de Totem KIN Play Tower met meer mogelijkheden dan ooit tevoren. Dankzij aptX™ HD Bluetooth® 5.0 kan er draadloos gestreamd worden in hoge resolutie van een digitaal apparaat naar een paar KIN Play Towers of KIN Play Sound Bar. Het geluid kan een hele woonkamer vullen of, als je dat liever hebt, kunnen er ook verschillende zones gemaakt worden.

Wat betreft connectiviteit kan zowat elke bron worden aangesloten op dit model. Er zijn analoge ingangen, inclusief een phono/line-level (schakelbaar) via stereo RCA en een line-level op een 3,5 mm stereo mini-jack. Ook zijn er digitaal optische ingangen beschikbaar.

Lees ook


Totem Element Fire V2 reviewTotem Element Fire V2: Review

 


 

Een versterker bypass ingang, gekoppeld aan ‘auto on’ via input sensing maakt het mogelijk de KIN Play Tower moeiteloos aan te sturen door streaming componenten zoals Sonos of custom installatie systemen. Tot slot zorgen bas- en treble-regelaars, samen met een subwooferuitgang, voor een optimale geluidsaanpassing. Ongeacht de bron- en mediacombinatie.

Benieuwd naar de belangrijkste kenmerken? Hieronder een overzicht:

  • Draadloze streaming via Qualcomm aptX™ HD Bluetooth® v5.0 (16 bit/48 kHz)
  • Digitale ingang: optisch via Toslink (2) tot 24 bit/192 kHz
  • Analoge ingangen: stereo RCA-paar (lijnniveau of RIAA Phono MM) en 3,5 mm stereo minijack
  • Maximaal versterkingsvermogen: 2 x 200 Watt RMS
  • Frequentiebereik: 30 Hz – 20 kHz (±3 dB) bij een juiste positionering
  • Decoderingsformaten: MP2/3, WMA, FLAC (8/16/24-bit), AAC/MP4/M4A, WAV (inclusief IMA-ADPCM raw PCM), AIF en AIFC
  • Subwoofer uitgang op RCA connector: 20 – 220 Hz @ ±3 dB

De Totem KIN Play Tower wordt geleverd inclusief bijpassende magnetische grills, afstandsbediening, optische en analoge interconnects én luidsprekerkabel. Een belangstellende zal de keuze hebben tussen een zwarte (Black Satin) of witte (White Satin) uitvoering.

Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk wanneer de KIN Play Tower van Totem leverbaar zou worden in de Benelux. Ook is de adviesprijs momenteel nog niet bekend.

Verkooppunten van het merk totem