Twijfel je vaak wat je ’s avonds in je zetel op Netflix wilt kijken? Niet langer getreurd, want Netflix heeft zopas een nieuwe functie uitgerold die je hierbij wel eens goed zou kunnen helpen. Zeg maar dag tegen dat eindeloos zoeken naar een serie of film.

De nieuwe functie van Netflix is ‘Play Something’. Eerder stond deze al bekend als ‘Shuffle Play’. De knop die je op het scherm van Netflix te zien kreeg als je je profiel wou selecteren. De functie koos dan een serie of film uit die perfect bij je past. Hetzelfde geldt voor Play Something. De keuze wordt dan bepaald op basis van je kijkgeschiedenis. Het enige wat je moet doen? Dat is gewoon op de Play Something knop druken en voor je het weet, staat er iets leuks klaar.

“Sometimes you just want to open Netflix and dive right into a new story, that’s why we’ve created Play Something, an exciting new way to kick back and watch.”

Gebruiksvriendelijk is deze functie zeer zeker. Je hoeft de app alleen maar te openen, je profiel te selecteren. Het eerste wat je opvalt, is de grote Play Something banner met de knop.

Netflix Play Something

Moest je niet meteen geïnteresseerd zijn hierin en wil je zelf toch nog even zoeken? Dat kan natuurlijk ook. Op de 10e rij van het hoofdscherm krijg je opnieuw zo’n banner te zien en kan je makkelijk gebruik maken van de functie. In het navigatiemenu aan de linkerkant is de knop ook terug te vinden.

Deze functie wordt al enkele maanden getest door Netflix en is eindelijk uitgerold op bepaalde televisie’s die gebruik maken van de Netflix-app. Uiteindelijk zal iedereen die hiervan gebruik maakt, kunnen genieten van deze functie.

Bekijk je vaak Netflix op jouw smartphone? Dan zal je helaas nog even geduld moeten hebben. De precieze periode dat het op smartphones wordt uitgerold is nog niet bekend, maar Netflix is wel van plan om de functie te testen.

Geen eindeloos gescroll meer door Netflix dus. Al is het toch een beetje hopen dat de serie of film vanaf de eerste keer goed is. Meer weten over de nieuwe functionaliteiten van Netflix? Check dan zeker eens hun website.