Goed nieuws voor Samsung want het gerenommeerde merk kondigt een nieuwe monitor line-up aan voor dit jaar. De 2022 serie omvat de Odyssey Neo G8, Smart Monitor M8 én High Resolution Monitor S8. Deze reeks combineert een geweldige beeldkwaliteit met een heleboel intuïtieve functies. Benieuwd dewelke?

Odyssey Neo G8

Samsung Odyssey Neo G8De droom van iedere gamer is de Odyssey Neo G8. Dit is de eerste monitor op de markt met een 4K gebogen scherm. Een verversingsnelheid van 240 Hz en een responstijd van 1 ms? Daar mag je op rekenen. Ook de beeldkwaliteit is subliem dankzij Quantum Mini LED’s en Quantum HDR 2000. Deze hebben een piekhelderheid van 2.000 nits en statische contrastverhouding van 1.000.000:1. Hierdoor komen de meest subtiele details tot leven wat jouw game-ervaring optimaliseert.

De Odyssey Neo G8 lijkt op het bejubelde Odyssey Neo G9. Zelfs als het toestel uitstaat maakt hij indruk dankzij het slanke witte design. Eenmaal aan, spatten de kleuren van het scherm dankzij CoreSync. Deze functie is aan de achterzijde van het toestel geïntegreerd en detecteert automatisch kleuren die vervolgens op de monitor te zien zijn.

Smart Monitor M8

Samsung Smart Monitor M8Deze monitor heeft een dikte van 11,4 mm en is hiermee driekwart dunner dan zijn voorganger. Verder is de gebruikservaring sterk verbeterd. Het UHD-paneel geeft 99 % van het sRGB kleurengamma weer. Dit is goed voor maar liefst 1,07 miljard kleuren. En dit met een helderheid van 400 nits. Het resultaat: een levensechte weergave.

De Smart TV en apps zijn direct in de monitor gebouwd. Dit functioneert als SmartThings-hub zonder dat je een computer nodig hebt. Het apparaat wordt geleverd met een beweegbare, magnetische SlimFit camera. De USB-C is in de mogelijkheid om een vermogen van 65 Watt te ‘leveren’.

High Resolution Monitor S8

Samsung High Resolution Monitor S8Dit model garandeert professionele UHD-prestaties waarbij een maximale nauwkeurigheid en groot bereik primeert. Het scherm beschikt over 98% van het DCI-P3 kleurengamma en een ongekend ruim kleurenpalet. Wat dit toestel zo uniek maakt is de door UL geverifieerde Glare Free-monitor. Dit komt door het ‘Matte Display’ dat is aangebracht boven op het paneel. Dit vermindert de lichtreflectie, zelfs als je geen monitorkap gebruikt. Zo brengt de monitor, die een hoogkwalitatieve resolutie waarborgt, alle content tot leven. Klaar voor een meeslepende kijkervaring?

De High Resolution Monitor S8 is beschikbaar in 2 formaten. Een 27” en 32” formaat die beide voorzien zijn van USB-C 90 Watt oplaad- en LAN-poorten. Zo kan je gemakkelijk laptops en mobiele toestellen koppelen en opladen zonder dat je een docking station nodig hebt. Voorts is het ontwerp gebouwd volgens de VESA-norm. Het scherm beschikt ook over kantel- en draaipunten die in de hoogte verstelbaar zijn. Zo kan je de monitor volledig afstellen op basis van je eigen voorkeuren.

Wat de adviesprijs en beschikbaarheid is voor al deze modellen is nog niet bekend. Wel is bekend dat de Smart Monitor M8 komt in 4 verschillende afwerkingen waaronder blauw, groen, roos en wit.

Verkooppunten van het merk samsung