Wie graag een leuke audioshow wil bezoeken, nu het eindelijk weer kan én mag, heeft op het moment van schrijven keuze zat. Een greep uit de vele events die er zitten aan te komen: Dutch Audio Event 2022, Audio Show iEar’ 2022, … om er maar enkele te noemen. Voor het volledige overzicht raden we je aan om zeker de AV2D agenda te bekijken op deze pagina. Zo beschik je altijd over de meest recente informatie omtrent evenementen. Eerder deze maand lieten we al weten dat bovenstaand lijstje aangevuld zou worden met de Noir et Blanc Brussels HiFi Show. Deze gaat door op zaterdag 5 en zondag 6 november 2022. Mocht je het nog niet in je agenda hebben geplaatst, zouden we je adviseren om dit zo snel mogelijk te doen. Waarom precies? Dat leggen we je graag uit in dit bericht.

We hebben namelijk het overzicht gekregen van de vele standhouders, merken, producten, … die je kan aanschouwen op de show. Als je alleen dat al leest, dan weet je dat 1 dag vermoedelijk te weinig zal zijn om alles gezien én gehoord te krijgen. In de aankomende weken zullen we hierover communiceren in verschillende berichten. In het eerste deel zetten we de volgende merken in de kijker: DALI, NAD, Bluesound, MoFi (Mobile Fidelity Electronics), Yamaha, Rega Research, Chord Electronics en Totem Accoustic.

DALI Benelux

Het team van DALI Benelux presenteert voor jullie een ‘kwartet’ van 4 hoogwaardige merken. Zoals je waarschijnlijk al zou vermoeden, gaat het om DALI, NAD, Bluesound, MoFi. Laten we voorop stellen dat een aanwezige bezoeker kan rekenen op een verscheidenheid aan systemen. Hieronder een oplijsting van de ‘highlights’:

  • NAD M33 en M23 i.c.m. de DALI RUBICON 8;
  • DALI Rubicon 8C;
  • NAD M10 V2 i.c.m. de DALI OPTICON 6 MK2;
  • NAD C700 i.c.m. DALI OPTICON 1 MK2;
  • NAD C399 i.c.m. NAD MDC2 BluOS en DALI MENUET SE;
  • Bluesound NODE i.c.m. Bluesound POWERNODE (incl. OBERON 5), Bluesound POWERNODE EDGE (incl. OBERON 1), Bluesound PULSE 2i, Bluesound PULSE M en Bluesound PULSE Flex 2i;
  • DALI KATCH;
  • DALI IO4 en IO6 hoofdtelefoons;
  • MoFi Precisiondeck Fender i.c.m. MOFI Ultradeck en MOFI Studiodeck.

Muzikaliteit troef. DALI Benelux zal te vinden zijn in de ruimte genaamd ‘Einstein A’. Zeker aan te raden om op je lijstje te zetten met als titel ‘Zeker eens langsgaan’.

Yamaha

Heeft een merk zoals Yamaha eigenlijk nog wel een introductie nodig? Vermoedelijk niet. Het ademt één en al muzikaliteit uit. De primeurs voor de Noir et Blanc Brussels HiFi Show 2022 zullen zijn: de nieuwe Yamaha NS-2000A vloerstaander én R-N2000A Netwerk Receiver die zeer recentelijk werden voorgesteld aan het grote publiek. Kort door de bocht gaat het om toestellen waarbij Yamaha technologieën vanuit de 3000 en 5000 toplijnen verwerkt heeft in deze 2000 line-up. Voor meer informatie over dit ‘duo’, verwijzen we je graag door naar dit nieuwsbericht.

Kan je niet genoeg krijgen van bovenstaande exemplaren? Laat je ogen gerust ook eens ‘rollen’ over de C-5000, M-5000, NS-5000, AS-3200 en NS-3000. Eerder mochten we al verschillende toestellen van Yamaha testen, maar er was 1 ding dat altijd overeen is gebleven en dat is de muziek (neem zeker ook eens een kijkje naar onze Yamaha reviews). Good job Yamaha! Het gerenommeerde merk is te vinden in de ‘Marconi’ kamer.

Joenit

Joenit zal de merken Rega Research, Chord Electronics en Totem Accoustic vertegenwoordigen op de show. De grootste primeur is ongetwijfeld weggelegd voor de ULTIMA PRE 3 van Chord Electronics. Dit betreft een analoge voorversterker die voorzien is van een geheel nieuw ontwerp. Het sfeervolle belevingsapparaat is voorzien van de recentste technologieën én een opvallend fraai design dat bedacht is door oprichter en eigenaar van het bedrijf, John Franks. Het zou ons wat ver leiden om in dit bericht hier verder op in te gaan, maar we verwijzen jullie heel graag door naar deze link waarbij we de ‘highlights’ in ‘the picture’ hebben gezet. Ook de ULTIMA 5 ‘tekent present’.

Daarnaast zijn er nog de merken Rega Research en Totem Accoustic. Er zal respectievelijk uitgepakt worden met de Planar 10 draaitafel en Totem Element speakers. Als we terugblikken op onze review van de Element Fire V2 luidsprekers lezen we: Totem geeft met de Element Fire V2 de concurrentie een les in vanzelfsprekendheid, in naturel, in souplesse. Hopelijk zegt dat genoeg? De heren van het Belgische Joenit zullen terug te vinden zijn in de ‘Huygens’ ruimte.

Tot zover onze ‘gedeeltelijke’ vooruitblik op de Noir et Blanc Brussels HiFi Show. Benieuwd wat er nog komen zal? Schrijf je dan zeker in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte. We willen graag beklemtonen dat het bijna onmogelijk is om letterlijk alles op te noemen wat je mag verwachten, zeker als het gaat om bijvoorbeeld statische displays. Een reden te meer om dit alles zelf te ontdekken.

Noir et Blanc liet eerder al weten dat een bezoeker zich mag verwachten aan een geweldige show, perfect voor liefhebbers van geluid en muziek. Je kan profiteren van zowel digitale als analoge oplossingen (koptelefoons, digitale spelers, …). Een andere reden om zeker een bezoekje te brengen: de toegang is volledig gratis.

Kan je, net zoals ons, niet wachten tot de audioshow van start gaat? Breng dan gerust al eens een bezoekje aan de sfeervolle winkel en laat je verrassen door al het moois dat er staat opgesteld. Benieuwd naar de high-end audio store van Noir et Blanc?

Verkooppunten van het merk yamaha