Een DAC, CD-loopwerk en een voorversterker met buizen. Dat zijn de basis ‘ingrediënten’ die Ayon Audio heeft gebruik om hun CD-35 II tot leven te wekken. De CD-35 II heeft een analoge volumeregeling aan boord en is voorzien van buizen die gemonteerd zijn in de uitgangstrap.

“The Ayon CD-35 II establishes a new benchmark in SE-Triode vacuum-tube CD-Player performance by combining a fully balanced PCM-DSD DAC.”

Met de lancering hiervan willen ze graag een nieuwe standaard zetten wat betreft de prestaties van singled-ended triode buizen samen met natuurlijk de cd-speler en de gebalanceerde DAC die muziek kan afspelen in een een resolutie van 32-bit bij 768 kHz tot wel DSD256.

Voor de productie van de DAC-chips heeft Ayon Audio beroep gedaan op het Japanse AKM. In het ontwerp is gebruik gemaakt van 5 buizen waaronder 1 x GZ30,2 x 5687 en 2 x 6H30. De CD-35 II is actief in klasse A voor de analoge eindtrap waarbij er uitsluitend gebruik wordt gemaakt van bovengenoemde buizen zónder halfgeleiders.

Trillingen in het cd-loopwerk worden zoveel mogelijk geminimaliseerd dankzij een aangepast ophangsysteem wat natuurlijk alleen maar een positieve invloed kan hebben op de muzikale weergave. De CD-35 II is met zijn 17 kilogram niet bepaald een lichtgewicht. Als je dus op zoek bent naar een soortgelijk apparaat dat licht en compact is, dan zal de Ayon Audio CD-35 II wellicht niet hetgeen zijn wat je zoekt.

Het is nog niet duidelijk wanneer de CD-35 II officieel zijn intrede zal maken in de Benelux. In afwachting daarvan kan je wel al eens de website van Ayon Audio bezoeken om meer te weten te komen over de specificaties van deze DAC, cd-speler en voorversterker in één.