Vorig jaar rolde Oppo de Sonica draadloze speaker uit. We zagen heel wat gelijkenissen met Sonos, maar nu toont Oppo dat ze het daar niet bij willen laten. Meet the Oppo Sonica DAC.

Alleen al op papier lijkt de Sonica DAC een geducht toestel. Oppo baseerde zich tijdens het ontwerpen van dit toestel op vorige apparaten, bijvoorbeeld de HA-1 hoofdtelefoonversterker. Die technologieën werden nu opnieuw verbeterd. In de Sonica DAC zien we namelijk een ESS ES9038PRO Sabre-chip. Chinees? In mensentaal betekent dit dat de Sonica DAC hi-res audio-ondersteuning biedt. Volgens Oppo zelf heeft de Sonica de kwaliteiten van een rasechte audiofiele DAC met de functionaliteiten van een netwerkstreamer.

Streamen

Over streamen gesproken; dit gaat bij de Sonica poepsimpel via de unieke Sonica App (voor Android en iOS). Met deze app aan je zij beheer je diverse streamingdiensten en je eigen files op computer of NAS. De Sonica kan draadloos overweg met FLAC, ALAC en WAV tot 24-bit/192 kHz. Je kan natuurlijk ook een harde schijf aansluiten en je files daarop afspelen. Dan is hi-res audio ook weer een goed idee: PCM tot 768 kHz/32-bit en DSD tot 25 MHz (DSD512).

Op de officiële Oppo-site is de prijs van de Sonica DAC 799 dollar (743 euro). De lancering wordt verwacht begin 2017, dus het kan elk moment zo ver zijn. Er is wel nog niets bekend gemaakt over verkrijgbaarheid in de Benelux.

Verkooppunten van het merk oppo