Philips TV zet een nieuwe standaard op het gebied van beeldkwaliteit in de premium tv-sector met de introductie van de derde generatie P5-processor. De 2019 OLED tv-’s, inclusief de twee nieuwe OLED+-modellen die tijdens IFA zijn geïntroduceerd, bevatten de nieuwe P5-processor.

De derde generatie P5 bevat een dual chip-oplossing die de geoptimaliseerde verwerkingsvolgorde van de oorspronkelijke P5 handhaaft, maar met extra rekenkracht voor de intensieve onderdelen van de verwerkingsketen. Dit zorgt voor dubbel zoveel verwerkingskracht en een verbetering van 30% van de beeldkwaliteit ten opzichte van de tweede generatie P5-chip.

De OLED tv’s van Philips met de tweede generatie P5 stonden in 2018 bekend om hun haarscherpe beeldkwaliteit. De Philips TV 803 en 903 wonnen dan ook meer dan 47 prijzen en twee onafhankelijke vergelijkende tests waarbij het merk niet vooraf gekend was.

De derde generatie P5 biedt nog betere beeldkwaliteit-prestaties, zoals verbeterde ruisonderdrukking, helderheid, scherpte, contrast, kleuren en huidtinten voor alle bronnen. De nieuwe processor in de Philips tv’s is zeer krachtig en voorziet de Perfect Natural Reality-functie van een verbeterde beeldkwaliteit en betere algemene HDR-prestaties, voor zowel bronnen in HDR10 als HDR10+. Bovendien is de processor de eerste die Dolby VisionÒ-gecodeerde dynamische HDR-content van betere kwaliteit voorziet.

De nieuwe Dolby Vision-compatibiliteit transformeert de kijkervaring met een zeer levendige beeldkwaliteit. Dankzij de hoge mate van helderheid, details, kleuren en contrast geniet de kijker van levensecht entertainment. Dolby Vision levert ongeëvenaarde kleuren, highlights die 40 keer helderder zijn en donkere tinten die 10 keer dieper zijn dan de standaard beeldkwaliteit.

Net als eerdere P5 generaties, maakt de nieuwe P5 geavanceerde bewegingsanalyse in combinatie met ruimtelijke en tussentijdse ruisonderdrukking mogelijk. Dit zorgt voor optimale ruisonderdrukking zonder onscherpe of vlekkerige details. De derde generatie P5 voegt de-contourverbetering, bit-diepteberekening en spaarzame filtering toe om een nog zuiverder en scherper beeld te produceren.

Voor de scherpteprestaties is de oorspronkelijke detailverbeteringsfunctie van de P5 geoptimaliseerd door een detailprotectie- en restauratiefunctie toe te voegen aan de originele detailmeter. Dit zorgt voor betere resultaten bij het transformeren van de originele pixels naar scherpere pixels. De nieuwe Dejaggy-filter is bijzonder effectief op diagonale lijnen met een lage of hoge hoek. Het resultaat is een zichtbaar verfijnder beeld met meer gedetailleerde lijnen die meer beelddiepte creëren.

De Perfect Natural Reality-functie van Philips tv’s is verbeterd door een nieuwe spiegeldetectiefunctie, een betere regioclassificatie en omgekeerde toonkartering. Dit helpt om SDR-content om te zetten in HDR-beeld. De verbeterde functies kunnen worden gecombineerd om de prestaties van HDR10/HDR10+ te optimaliseren. De derde generatie P5 voorkomt detailverlies in zeer donkere gebieden bij HDR-content, colorclipping in zeer heldere en kleurrijke scènes en ongewenste vervormingen of kleurgradaties in huidtinten.

Philips TV ondersteunt nu alle belangrijke HDR-formaten, zoals Dolby Vision, in bijna alle productlijnen vanaf de 6000-series.

Verkooppunten van het merk philips