Pro-Ject heeft zojuist haar allereerste reeks elementen geïntroduceerd. Het volledige ontwerp en stemmen zijn in eigen beheer gedaan, hoewel Ortofon ze voor Pro-Ject in haar fabriek in Denemarken zal bouwen.

Het Pick-it-assortiment bestaat uit twee modellen. De Pick-it S2 is gericht op het bovenste uiteinde van de draaitafelmarkt op instapniveau, terwijl de Pick-it DS2 een high-end MC element is dat zich meer focust op de duurdere modellen.

Pick-it S2 Pro-JectDe S2 is ontworpen om compatibel te zijn met meer draaitafels in DJ-stijl, waarbij de toonarm een ​​compatibele klemring heeft. Je moet deze gewoon insteken en het tracking gewicht instellen. Het moving magnet-ontwerp heeft een hoog vermogen van 6 mV, waarvan Pro-Ject beweert dat het helpt bij het matchen van het systeem.

Pick-it DS2 Pro-JectDe DS2 is een nieuw moving coil-ontwerp met vergulde aansluitingen en maakt gebruik van een nude elliptical diamond stylus. Het is gebouwd met behulp van een speciaal Selective Lasering Sintering (SLS) productieproces dat een laser gebruikt om de behuizing van de cartridge in een bepaalde vorm te smelten. Pro-Ject beweert dat dit een vrijwel trillingsvrije behuizing oplevert, waardoor de cartridge de best mogelijke audio levert. Zowel de Pick-it S2 als de DS2 zijn nu te koop.

Verkooppunten van het merk pro-ject