ELAC lanceert een nieuwe elegante luidspreker die thuis hoort in hun productlijn van de Concentro. Voor de aankondiging van hun nieuwe model hebben ze de belangrijkste kenmerken van alle grote Concentro modellen geïmplementeerd in de Concentro S 507.

Volgens ELAC moet de S 507 elegantie voorstellen maar wel op hoge hakken. Ook zou het moeten zorgen voor een mooie symbiose tussen stijl en functie maar wel met een lichte knipoog naar de ELAC Vela-serie en de iets grotere Concentro modellen. Wat meteen in het oog springt is de frontbaffle met zijn speciale vorm. Het heeft een driedimensionale convexe vorm die uiteindelijk zorgt voor een betere spreiding van de middentonen in vergelijking met frontbaffles die vlak zijn.

ELAN S 507Voor de Concentro S 507 hebben ze ook gebruik gemaakt van een nieuwe StepX-JET dual-concentric driver met geïntegreerde JET5c ribbon tweeter, ook dat is iets wat onmiddellijk in het oog sprint. De verhouding tussen direct en diffuus geluid kan ook aangepast worden dankzij de gepatenteerde DRC (Directivity Control Ring) technologie. Er zijn namelijk drie verschillend gevormde, magnetische opzetringen meegeleverd die dit mogelijk maken.

De 18 cm woofer van ELAC met AS-XR Kristalconus staat in voor het kritische gebied tussen 120 en 400 Hz. Daarnaast zijn er ook vier 15 cm aluminium lange slag woofers die in staan voor de Push-Push/Pull-Pull configuratie. Zo wordt er heel wat kracht en dynamiek in de laagweergave gestopt zonder enige vorm van resonantie.

Door de tweezijdig gewelfde downfiring basreflex poort wordt de plaatsing van de luidspreker minder kritisch naar eigen zeggen. De “high-heels” zorgen voor een goede stabiliteit.

ELAN S 507

De massief vergulde Bi-wiring/Bi-amping aansluiterminals, binnenbekabeling geleverd door Van den Hul en de speciale spikes incl. schotels maken dit product uniek en herkenbaar. De Concentro S 507 kan je verkrijgen in een zwarte of witte  hoogglans afwerking. In een persbericht lazen wij een adviesprijs van 5.495,- euro.

Verkooppunten van het merk elac