Daan Vreeswijk en Robert Brijde van Puur Audio, enthousiaste fans van het Zwitserse merk Goldmund dat al tien jaar niet meer in de Benelux te horen was, waren dan ook zeer verheugd toen ze vorig jaar als importeur de actieve Satya-luidsprekers op de XFI mochten laten horen. Ook dit jaar zullen ze weer aanwezig zijn op de XFI Premium Audio Show met de nieuwste Prana luidsprekers.

Al veertig jaar zet Goldmund zich in de markt met iconische ultra high-end audioproducten. Ze zijn het enige high-end luidsprekermerk dat ooit is opgenomen in de collectie van het MOMA in New York. De laatste jaren heeft ze de focus gelegd op actieve en draadloze luidsprekers die een unieke combinatie hebben van design, geluidskwaliteit en gebruiksgemak.

Goldmund bracht dit jaar haar kleinste set uit de collectie uit: de Prana. Deze zal nu ook gedemonstreerd worden op XFI eind deze maand. Voor de kleinste te zijn, is deze luidspreker toch nog best wel een hele speaker: ze wegen 80 kg per stuk en hebben een 600 watt Telos-versterker. Daarbuiten heeft ze dezelfde iconische designtaal, is ze volledig actief, draadloos en DSP-gestuurd.

Een leuk extraatje voor op XFI: de Goldmund Telos 590 NextGen geïntegreerde versterker/DAC zal ook te horen zijn op XFI in kamer 110 bij Harmony Audio Import B.V. in combinatie met de luidsprekers van het Spaanse merk Kroma Audio.