Of draadloos genieten van je favoriete muziek in hoge kwaliteit, zonder het ‘gedoe’ van kabels in je luisterruimte, hand in hand gaat met een mooi design? Met de nieuwe Q Active-serie bewijst Q Acoustics alvast van wel. Hun portfolio mogen ze nu vol trots verder uitbreiden met hun Q Active Hub, Q Active 200 boekenplank- en Q Active 400 zuil luidsprekers.

Zoals de naam het eigenlijk al verklapt, zijn het twee actieve luidsprekers die elk zijn voorzien van hun eigen versterker- en DSP-modules. Draadlos streamen via bluetooth of  het geluid van je televisie afspelen? Het kan allemaal en de keuze is aan jou.

Elke set kan geleverd worden met een bijhorende compacte centrale Control Hub. Uitgerust met Google Chromecast, Amazon Alexa en verder nog een hele reeks van aansluitingen. Op deze manier wordt het mogelijk gemaakt om een verscheidenheid van systemen aan te sluiten, al dan niet bekabeld of niet-bekabeld. Eenvoudigweg verbinden met via de ethernet of wifi en je bent klaar om te genieten van jouw favoriete muziek, films, series, games, … Hieronder een overzicht van de aansluitingen.

  • Analoge aansluitingen (keuze tussen lijnniveau en phono MM)
  • Digitale aansluitingen: HDMI (ARC), Toslink en een Sub out-uitgang

De Q Active-serie is uitgerust met de meest populaire muziekstreamingservices waaronder bijvoorbeeld Amazon Music, Apple Music, Deezer, Qobuz, Spotify en Tidal. Geen fan van streamingdiensten? Geen probleem want het streamen wordt ook ondersteund vanaf een NAS dankzij de UPnP-mediaspeler.

Intern onder de behuizing is er gekozen om gebruik te maken van BMR driver units. Hiermee kunnen zowel hoge als midden tonen worden geproduceerd zonder gebruik te maken van een scheidingsfilter. De units staan garant voor een brede en panoramische geluidsweergave die elke ruimte weet te vullen met een ruimtelijke geluidsweergave.

Wil je graag alle ‘hoekjes en kantjes’ ontdekken die de Q Active speakers te bieden heeft? Surf dan zeker eens naar de website van Q Acoustics of bekijk zeker eens onderstaande video.

Deze gloednieuwe serie wordt verwacht in de loop van 2021, nog even afwachten dus om deze leuke luidsprekers zelf te ervaren.

Verkooppunten van het merk q-acoustics