Als er onderwerp zou zijn dat uiterst geschikt is om een diepgaand debat over te voeren, dan zou dat bijvoorbeeld over kabels kunnen gaan. Welke kabel is nu het best voor een bepaalde set-up en waarom? Ongetwijfeld een heel interessant onderwerp waar heel wat over te vertellen valt. Vandaag de dag zijn er uiteraard heel wat gerenommeerde én kwalitatieve merken beschikbaar die kabels in hun assortiment hebben opgenomen waaronder QED. Een gevestigde marktleider op het gebied van audio- en AV-kabels die ondertussen al heel wat prijzen mocht ontvangen. De sleutel tot hun succes? Door toepassing van sterke technische principes, gekoppeld aan uitgebreide testen en metingen, hebben ze menig film- en muziekliefhebbers weten te overtuigen.

Om jullie daar een nog beter zicht te geven op de technologische principes die worden toegepast, heeft QED een erg leuke pagina op hun website beschikbaar met als titel: why cables matter? Op deze pagina zijn, op het moment van schrijven, in totaal 5 ‘rapporten’ beschikbaar. Respectievelijk ‘Sound of Science’, ‘The Genesis Report’, ‘The Genesis Report II’, ‘HDMI Cables Matter’ en ‘Supremus Report’.

QED

Deze rapporten zijn opgevat in een breedvoerig PDF-document waarin er heel wat interessants te lezen valt over hun toonaangevende onderzoek omtrent kabels. Daaraanvolgend ontdekt u waarom kabels van het gekende QED specifiek een meerwaarde kunnen zijn voor jouw opstelling.

“We have always believed that the most sophisticated sound receiving device of all time is the truly incredible human ear, and we both acknowledge and are challenged by how this wonderful instrument can detect the most minute of
sonic differences that we currently struggle to measure.”

In het ‘Sound of Science’ rapport bijvoorbeeld wordt uit de doeken gedaan waarom veelvuldige luistertests een ​​essentieel element is en blijft voor QED om een kabel te ontwerpen die uitzonderlijke garandeert.

In ‘The Genesis Report’ wordt anderzijds de focus gelegd op het feit dat het belang van luidsprekerkabels de afgelopen jaren alleen maar is toegenomen. QED benoemt een kabel dan ook niet voor niets als een cruciale hoogtechnologische audiocomponent die naar eigen zeggen vaak onnodig gehuld ‘zit’ in mysterie en intriges.

Lees ook


QED REFERENCE HIGH RESOLUTION USB KABELEen nieuwe High Resolution USB kabel wordt uitgebracht door QED

 


 

Er werd dan, in navolging van het bovengenoemde, als het ware een ‘Genesis Report II’ gepubliceerd. In het originele ‘Genesis Report’ van 1995 werden de ontwerpprincipes vastgesteld, wetenschappelijk bewezen, die vandaag nog steeds ‘geldig’ zijn. Net als 12 jaar geleden. Een overduidelijke bevestiging waarbij zowel de kwaliteit als diepgang van het originele wetenschappelijke onderzoek extra ‘in de verf’ wordt gezet.

Naast deze 3 rapporten zijn er nog 2 andere beschikbaar waaronder ‘HDMI Cables Matter’ en ‘Supremus Report’. Benieuwd waar deze precies over gaan? Surf dan zeker eens naar de website van QED en laat je verassen.

Verkooppunten van het merk qed