Rega introduceert een volledig nieuwe geïntegreerde versterker, namelijk de Elicit MK5. Dit model is ontworpen en gebouwd volgens de hoogste standaard. Ondergebracht in de nieuwste én op maat gemaakte behuizing. Zo past de Elicit MK5 perfect bij de rest van het hoogwaardige Rega assortiment. Maar wat maakt deze versterker anders dan anders?

De recent geïntroduceerde MK5 bouwt voort op eerdere Rega ontwerpen. Het apparaat maakt gebruik van de meermaals bekroonde klasse AB-versterkerschakelingen. Er is ook met zorg een MM phonotrap van hoge kwaliteit geïntegreerd door de technici. De hoofdtelefooningang is zo ingebouwd dat het schakelen van de speakers wordt uitgevoerd door het uitgangsrelais. Zo wordt het signaalpad niet belemmerd.

Daarnaast zit in de versterker een DAC geïntegreerd. Deze zet digitale signalen om naar analoge en creëert zo een grotere flexibiliteit in combinatie met andere producten. Wat het ontwerp betreft, de Elicit MK5 heeft veel kenmerken overgenomen van de gerenommeerde Aethos versterker. Eén daarvan is het discrete FET-gebaseerde voorversterkercircuit dat je kan terugvinden op beide apparaten. Alsook een Alps volumepotentiometer om de sonische en technische prestaties verder te verbeteren. Als je goed kijkt, zie je een mix van 3 van Rega’s meest succesvolle producten.

Rega Elicit MK5Maar dat is niet alles: er is bijzondere aandacht besteed aan de selectie van de belangrijkste audiocomponenten. Over het volledige ontwerp zijn discrete schakelingen, relais van hoge kwaliteit, polypropyleen condensatoren en Sanken uitgangstransistors gebruikt. Door een breed scala aan aansluitmogelijkheden is het eenvoudig om deze versterker perfect te integreren in elk audiosysteem. Naast lijn, digitale en een hoogwaardige Moving Magnet phono ingang, kan je ook een pre-out, Direct in, Record loop functionaliteit en hoogwaardige hoofdtelefooningang terugvinden.

De Rega Elicit MK5 komt slechts met 1 afwerking op de markt. Wanneer het product verkrijgbaar wordt in de Benelux en wat de adviesprijs zou zijn is nog niet bekend. Wel kan je in tussentijd een kijkje nemen op de productpagina voor meer informatie. Of, nog beter, breng een bezoekje aan een gespecialiseerde AV-winkel in jouw buurt en laat je volledig onderdompelen.

Verkooppunten van het merk rega