Het audiomerk van ‘Britse bodem’, Rega, breidt hun ‘assortiment’ verder uit met een nieuw belevingsproduct. Het gaat over de Saturn MK3 CD-DAC. Zoals je waarschijnlijk al zou vermoeden, betreft dit model een CD-speler én DAC in 1. Een zogenaamde ‘twee-in-één’. De Saturn MK3 ‘gehuisvest’ in een nieuwe behuizing die op vlak van uiterlijk volledig matcht met de rest van het erg fraaie Rega portfolio. Dankzij het hoogwaardige CD-loopwerk en de kwalitatieve DA-converter wordt er de nodige flexibiliteit geboden wat maakt dat een integratie met elk audiosysteem werkelijkheid kan worden.

Rega Saturn MK3

Wat betreft connectiviteit heeft de Saturn MK3 heel wat mogelijkheden. Dit exemplaar heeft twee optische en twee co-axiale ingangen beschikbaar. Alsook een volledig asynchrone USB-poort. Daarnaast is er nog een ‘directe’ digitale uitgang van het CD-loopwerk die werd toegevoegd. Genieten van jouw favoriete muziek bij 24 bit / 192 kHz? Rega maakt het waar met de lancering van hun Saturn MK3.

“This ensures the Saturn MK3 integrates perfectly into any system and provides the perfect partner for the forthcoming Rega Elicit MK5 integrated amplifier.”

Om dit te bewerkstelligen, maakt de Saturn MK3 onder andere gebruik van Rega’s beproefde DAC in combinatie met analoge versterkertechnologie en een paar Wolfson WM8742’s. De Saturn MK3 is voorzien van een eigen ontwikkelde voeding voor de ‘CD-sectie’.

Rega voegt er graag aan toe dat deze ‘two-in-one’ beschikt over een zeer stabiele ‘hoofdklok’, een voeding met hoge capaciteit, een hoogwaardige PLL digitale interface-ontvanger, geïsoleerde ingangen (digitaal) en een kwalitatieve voedingsarchitectuur voor het DAC-circuit. De omschakeling tussen de CD- of DAC-functionaliteit wordt uitgevoerd in de DA-conversie trap. Om ervoor te zorgen dat muzikaliteit nog beter de bovenhand kan nemen, heeft de Britse audiofabrikant het signaalpad voor het CD-gedeelte tot een minimum beperkt.

Lees ook


Totem Element Fire V2 reviewTotem Element Fire V2: Review

 


 

Zowel de DAC als de CD-speler zijn volledig op afstand te bedienen via de meegeleverde Solaris afstandsbediening. Als dat niet handig is?

Uiteraard is dit nog maar het ‘topje van de ijsberg’ omtrent de Saturn MK3. Wil je graag meer weten over al het moois dat deze Saturn MK3 van Rega jou te bieden heeft? Je leest er alles op de productpagina. Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk wat de adviesprijs zou zijn voor de Benelux.

Verkooppunten van het merk rega