Er ging de laatste tijd wat geruchten rond dat de Samsung Galaxy Fold volgende maand zou uitkomen. Samsung heeft dat nu tegengesproken. Sinds de vertraging van april is er nog steeds geen vooruitgang geboekt. Wanneer de smartphone dan wel uitkomt is nog niet duidelijk.

The Korea Herald bevestigt dat de eerdere claims over het uitbrengen van de Galaxy Fold in juli niet meer door zullen gaan. Op basis van gesprekken met een Samsung official bleek dat hetgeen een hooggeplaatste werknemer binnen Samsung eerder had uitgebracht over de release datum, niet waar bleek te zijn.

Er zouden heel wat voorbereidingen aan vooraf gaan voor de release, maar sinds de vertraging in april zijn er geen grote stappen meer genomen.

Hieruit kan worden afgeleid dat Samsung nog steeds geen oplossing heeft gevonden voor de problemen met haar vouwbare smartphone. Samsung had toen nochtans aangegeven dat ze binnen een aantal weken een nieuwe releasedatum bekend zouden maken, wat tot op heden nog niet gebeurd is.

Maar ook de concurrent Huawei heeft aangekondigd dat haar vouwbare smartphone later uitgebracht zal worden. Ze hebben besloten om meer tests uit te voeren, een voorzorgsmaatregel dat gekomen is na de problemen met de smartphone van Samsung.

Verkooppunten van het merk samsung