Meerdere avonden per week breng ik al sportend door: hoofdtelefoon op, muziek in mijn oren en ik ben klaar om te beginnen. Tijdens het sporten is de kwaliteit, het comfort en het gebruiksgemak van mijn sporthoofdtelefoon zeer belangrijk voor mij om mijn sportervaring te vergroten. Wanneer ik te horen krijg dat ik Audio-Technica ATH-SPORT7TW in-ears mag testen, ben ik dan ook razend enthousiast.

Haal die sportkleding maar uit de kast

Tijdens het uitpakken van de Audio-Technica ATH-SPORT7TW valt mij al onmiddellijk op hoe degelijk de kwaliteit van zowel de in-ears als de oplaadcase zijn. De oplaadcase zorgt ervoor dat je de in-ears onderweg kan opladen en veilig kan opbergen. De oortjes hechten zich dankzij de magneetjes binnenin de case mooi vast wanneer je ze wil opladen.

Audio-Technica ATH-SPORT7TW

Buiten de in-ears en de oplaadcase zitten er ook nog enkele verwisselbare oordopjes in verschillende maten in de doos en een kabel om de oplaadcase mee op te laden.

Ik zorg ervoor dat de oortjes zijn opgeladen en begeef me naar de fitness. Tijd om te gaan sporten…

Het moment van de waarheid

Het connecteren met de smartphone verloopt vlekkeloos: de oortjes zijn direct vindbaar via Bluetooth en dat is dus onmiddellijk gepiept. Door middel van een draaibeweging zorg ik dat de in-ears stevig in mijn oren blijven steken. En dat mag heel letterlijk genomen worden: hoe hard ik mijn hoofd ook beweeg, de ATH-SPORT7TW in-ears blijven goed op hun plaats zitten.

Ik start de muziek op mijn smartphone en het sporten kan beginnen. Het is heel even wennen aan het gevoel van de in-ears in je oren, maar dat gevoel is snel weg. Ze zitten comfortabel en ik heb geen schrik dat ze uit mijn oren gaan vallen.

In de in-ears zitten ook aanraaksensoren verwerkt. Gewoon even de in-ears in je oor aanraken zorgt ervoor dat oproepen makkelijk kunnen beantwoord worden, muziek sneller gekozen kan worden en de volume geregeld kan worden zonder je smartphone te moeten bovenhalen.

Audio-Technica ATH-SPORT7TW

Wanneer ik buiten een blokje om wil lopen, luister ik graag naar muziek, maar wil ik toch ook graag horen wat er rondom mij gebeurt. Door een tweetal seconden mijn vinger te houden op het linkeroortje schakel ik de ‘hear-through’ functie in. De in-ears hebben geen active noise cancelling technologie, maar de hear-through functie zorgt ervoor dat je nog meer bewust bent van je omgevingsgeluiden.

Wanneer het wat slechter weer is, trek ik mij terug in de sportzaal en loop ik mijn kilometers op een loopband. Een aflevering op Netflix kijken is eens een leuke afwisseling op mijn afspeellijst. Maar daar bots ik op een klein probleempje: het beeld en het geluid lopen niet gelijk. Op het geluid zit een kleine vertraging van één à twee seconden, wat het niet heel aangenaam maakt om op deze manier te genieten van een film of een aflevering tijdens het sporten.

Na het sporten spoel ik de oortjes nog even af, wat mogelijk is aangezien de ATH-SPORT7TW in-ears waterbestendig zijn, en stop ze proper weer in de oplaadcase.

Conclusie

De ATH-SPORT7TW zijn zeer comfortabel en gemakkelijk in gebruik. De oortjes gaan ‘maar’ 3,5 uur mee, maar dankzij de draagbare oplaadcase is dat geen probleem. Op de geluidskwaliteit valt niets aan te merken en de in-ears doen precies wat ze moeten doen. Dankzij de aanraaksensoren hoef je tijdens het sporten ook niet altijd je smartphone boven te halen. Voor mensen die graag naar een serie of film kijken tijdens het sporten is dit echter geen aanrader, aangezien er een kleine vertraging op het geluid zit. Ga je echter graag buiten eens joggen of beweeg je graag op de melodie van je favoriete muziek, dan kunnen deze in-ears jou wel bekoren.

Prijs

De Audio-Technica ATH-SPORT7TW draadloze in-ears gaan over de toonbank voor een prijs van €199.

Audio-Technica ATH-SPORT7TW

€199
8.3

Prestaties

9.0/10

Functionaliteit

7.5/10

Prijs/Kwaliteit

8.0/10

Bouwkwaliteit

9.0/10

Design

8.0/10

Pros

  • De in-ears blijven zeer goed zitten tijdens het sporten
  • Het stevige doosje zorgt ervoor dat je niet iedere keer de oortjes moet opladen
  • Zeer goede aanraaksensoren verwerkt in de in-ears
  • Afspoelen na het sporten is mogelijk dankzij het waterdichte design

Cons

  • Kleine vertraging waardoor de oortjes niet met beeld gebruikt kunnen worden

Schrijf je in voor de AV2D nieuwsbrief

Verkooppunten van het merk audio-technica
Abonneer je ook op ons kanaal

Lees ook op AV2D

Recent nieuws

Piega Ace

Piega breidt portfolio verder uit met hun Ace-serie

Piega, wie kent ze nu niet? De gerenommeerde fabrikant van o.a. luidsprekers mag hun portfolio verder uitbreiden met drie nieuwe modellen: de Ace 50, Ace...
Klipsch HP-1

Klipsch stelt HP-1 ANC-hoofdtelefoon voor

Klipsch stelt hun nieuwste hoofdtelefoon voor, voorzien van active noise cancelling: maak kennis met de HP-1. Daarmee zet de Amerikaanse audiofabrikant een nagelnieuw draadloos...
JBL Tour Serie

Een hoofdtelefoon en in-ears ontworpen voor business professionals?

JBL lanceert de Tour serie: ontworpen voor business professionals die op zoek zijn naar een hoofdtelefoon met geavanceerde technologie, slimme functies en een strak...

Recente video's

JUKE

Non-stop muziekplezier dankzij JUKE

Als je nog nooit van JUKE hebt gehoord, het is een soort van app of online applicatie waarmee je centraal van op 1 plek...
Home Cinemavideo

Video: Een eigen home cinema bij jouw thuis? – Deel 3

Vorige week lanceerden we onze tweede aflevering van 'Hoe bouw je een eigen Home Cinema bij jouw thuis'. Wat leuk om te lezen in de...
Eigen home cinemavideo

Video: Een eigen home cinema bij jouw thuis? – Deel 2

Muziekliefhebber, filmliefhebber, Audiovideo2day liefhebber, audiofiel, ... en zo kunnen we nog wel even blijven doorgaan. Wees allen welgekomen! Vol trots lanceren we vandaag onze tweede...