Audioproducten maken die gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden in het dagelijkse leven van de nieuwe generatie muziekliefhebbers, dat is de filosofie van Blue Aura. Benieuwd of de Blue Aura PH1 phono amp die ambitie waarmaakt.

Een aura is een energieveld dat niet voor het gewone oog zichtbaar is, maar het vertelt veel over de balans in je lichaam en geest. Enkel mensen met paranormale eigenschappen kunnen het zien en voelen. Maar kun je het ook horen?

De revival van vinyl en draaitafels is Blue Aura niet ontgaan

Blue Aura
Het Britse Blue Aura werd in 2010 opgericht door specialisten met meer dan dertig jaar ervaring in de bekendste audiobedrijven van het Verenigd Koninkrijk. Zij benutten hun ervaring voor het ontwikkelen en produceren van vernieuwende producten, met de nadruk op gebruiksgemak. Van draadloze systemen en bluetooth luidsprekers tot bekabelde luidsprekers en buizenversterkers kun je bij hen terecht. Alle producten van Blue Aura worden ontworpen en ontwikkeld in de thuishaven in de buurt van Cambridgeshire.

Blue Aura PH1

Blue Aura PH1 phono amp
De revival van vinyl en draaitafels is Blue Aura niet ontgaan. Daarom ontwierpen ze de Blue Aura PH1 phono amp, als aanvulling op de buizenversterkers uit de Blackline. Want, buizenversterkers passen per definitie prima bij draaitafels. De PH1 kan natuurlijk ook ingezet worden in andere systemen. Een aparte phono amp presteert meestal beter dan de gemiddelde in versterkers ingebouwde phono stages.

Looks & feel
Met zijn 49 x 180 x 152mm en 850 gram is de Blue Aura een bescheiden verschijning. Het enige opvallende is de keurig afgewerkte dikke kunststoffen frontplaat die de PH1 een toets van klasse geeft. Meer dan een logo en een blauw ledje valt er niet op te bespeuren. Op de achterzijde zitten de nodige cinch in-en uitgangen voor een draaitafel, de keuzeschakelaar voor moving magnet of moving coil, een aan/uitschakelaar en het vaste netsnoer. Less is more.

Blue Aura PH1

Luisteren
De laatste tijd heb ik meerdere phono amps over de vloer gekregen die tot de betere en duurdere soort gerekend mogen worden. Hun prestaties hebben me verwend, een extra uitdaging voor de Blue Aura PH1 om te tonen wat hij in huis heeft. Tijd om nog eens wat vinylplaten uit het schap te halen.

De PH1 doet zijn werk met een ‘stiff upperlip’

Liquid Spirit
Liquid Spirit van Gregory Porter is nog altijd één van mijn favoriete schijven. Niet alleen de stem van Porter maar ook het werk van de muzikanten en de opnamekwaliteit blijven mij vrolijk stemmen. De Blue Aura PH1 slaagt er in om een helder en open klankbeeld te creëren. Fris maar ook doortekend, precies zoals het hoort.

At least for now
Ook deze wat oudere schijf van Benjamine Clementine blijft me ontroeren. De eigenzinnige Clementine tapt uit meerdere muzikale vaatjes tegelijk, maar doet dat met een enorme stembeheersing. Clementine komt soms krachtig uit de hoek, ook instrumentaal. De Blue Aura blijft realistisch en beheerst en houdt de tonaliteit strak onder controle. Ook als het er wat harder en steviger aan toe gaat.

Blue Aura PH1

Stiff upperlip
Uiteraard passeren nog tal van schijven de revue. Maar, de Blue Aura blijft schitteren in zijn eenvoud. Hij voegt niets toe of laat niets weg en heeft geen moeite met een stevige portie dynamiek. De PH1 is het zijn Britse roots verplicht om exact weer te geven wat je er in stopt. Hij doet zijn werk met een ‘stiff upperlip’ en is niet gemakkelijk uit zijn lood te slaan.

Blauw aura
De Blue Aura PH1 heeft niet de uitstraling en evenmin de prijs van de grote jongens, maar zijn prestaties mogen er zijn. Het aura van de PH1 is niet zichtbaar voor het gewone oog, maar je moet niet paranormaal begaafd zijn om het te horen. Het blauwe aura staat voor toewijding, waarheid concentratie en perfectionisme. Eigenschappen die perfect passen bij de Blue Aura. Laat ons hopen dat de Brexit de aura niet verstoort, want in zijn meer dan gunstige prijsklasse is deze Brit een echte aanrader.

Prijs
£159