Marantz heeft een roemrijke geschiedenis. Onder het credo ‘Music Matters’ bouwen de Japanners al meer dan 65 jaar uitstekende audiocomponenten. De gloednieuwe Marantz PM7000N is daar het zoveelste voorbeeld van. 

Marantz is een merk dat in elke prijsklasse nog altijd de best mogelijke producten aanbiedt. Of het nu om een toestel van enkele honderden of duizenden euro’s gaat, de prijs/kwaliteitsverhouding is altijd gegarandeerd. Geen enkele Marantz oogt goedkoop of gedateerd. Vandaar dat Marantz op een grote, trouwe schare fans kan rekenen. Al beschikken die fans niet over dezelfde budgetten, ze delen in alle geval hun liefde voor muziek.

‘Marantz is een merk dat in elke prijsklasse nog altijd de best mogelijke producten aanbiedt’

Marantz PM7000N

Marantz PM7000NDe Marantz PM7000N is een combinatie van een versterker en een muziekstreamer. De eerste geïntegreerde hifi-versterker van Marantz die uitgerust is met Current Feedback-versterking en HEOS Built-in multiroom muziekstreaming. Technologie waarmee Marantz voldoet aan de hoge eisen die muziek in hoge resoluties vereist. Dankzij HEOS Built-in kun je met de PM7000N, in combinatie met extra HEOS multiroomcomponenten, overal in huis draadloos genieten van je favoriete muziek. De PM7000N streamt moeiteloos zowel muziek van Spotify, Tidal,  Soundcloud, Deezer, Napster en TuneIn internetradio als muziekbestanden uit je lokale muziekbibliotheken. AirPlay 2 en Bluetooth vervolledigen de mogelijkheden van de PM7000N.

Meer dan verwacht

De PM7000N is veel meer dan een versterker met ingebouwde muziekstreamer. Dat merk je aan de talrijke in- en uitgangen: vier analoge ingangen, een analoge uitgang en een hoogwaardige Phono MM-equalizer. Voeg daar nog een coaxiale en twee optische digitale ingangen en een USB-A-ingang voor audiobestanden in hoge resolutie aan toe en vraag je af wat je nog meer zou kunnen wensen. Met zoveel mogelijkheden is het goed om weten dat de componenten die je op de PM7000N aansluit afgeschermd worden van elkaar en uitgeschakeld kunnen worden als je ze niet nodig hebt. Daarvoor zorgen de ‘pure modi’ van de PM7000N die zo onderlinge verstoring van de componenten voorkomen.

‘De PM7000N is veel meer dan een versterker met ingebouwde muziekstreamer’

Alle mogelijke muziekbronnen

De Marantz PM7000N staat open voor alle mogelijke muziekbronnen. Hij kan vlot overweg met zowel Hi-res muziekbestanden zoals  ALAC, FLAC en WAV lossless bestanden tot 24 bits/192 kHz als DSD 2,8MHz en 5,6MHz, het audiofiele formaat van SACD. Liefhebbers van vinyl zullen blij zijn met de nieuw ontworpen ingebouwde phono pre-amp met een geïntegreerde FET in de ingangstrap. Om de overvloed aan muziekbronnen te besturen, kun je niet alleen rekenen op de HEOS-app maar ook op  de spraakbesturingssystemen Apple Siri en Google Assistant en de klassieke bijgeleverde afstandsbediening.

Marantz PM7000N

HDAM-S3 en Current Feedback

Marantz gebruikt voor de PM7000N de beste componenten uit eigen huis zoals het HDAM-S3 voorversterkercircuit en de afgeschermde ringkerntransformator. De discrete eindversterker met de door Marantz ontwikkelde Current Feedback technologie maakt het de PM7000N mogelijk om te voldoen aan de hoge normen die de weergave van hi-res bestanden vereist. Aan vermogen ontbreekt het de Marantz PM7000 allerminst. Met 2 x 60 Watt per kanaal bij 8 Ohm of 2 x 80 Watt bij 4 Ohm zit hij nooit om kracht verlegen. Om dat vermogen zo goed mogelijk bij de speakers over te dragen, beschikt de PM7000N over een stel indrukwekkende luidsprekeraansluitingen.

Source Direct

Op het front van de Marantz PM7000N prijken een bass- en trebeleknop die gelukkig omzeild kan worden met de ‘source direct’- functie die voor het kortste signaalpad zorgt en alle overbodige audiocircuits vermijdt.

‘De Marantz PM7000N staat open voor alle mogelijke muziekbronnen’

Volumeregeling

Achter de volumeknop van de PM7000N schuilt een brok technologie: de nieuwste elektrische IC-volumeregeling van Marantz die instaat voor een verbeterde signaal/ruisverhouding en minder vervorming. Dat de knoppen op het front van de PM7000N in plastic uitgevoerd zijn, nemen we er in deze prijsklasse graag bij. Ze hebben geen invloed op de muzikaliteit van de versterker.

OLED-scherm

Marantz PM7000NHet eerder kleine maar van op afstand toch goed leesbare OLED-scherm geeft precies aan waarmee de PM7000N bezig is. Maar aangezien de meeste mensen de PM7000N van op de HEOS-app op hun smartphone of tablet zullen bedienen, kan het net zo goed uitgeschakeld worden.

HEOS

De installatie van de Marantz PM7000N is kinderspel. Meer dan de overigens niet-geaarde stroomkabel in het stopcontact pluggen, een netwerkkabel en een stel speakers aansluiten, hoef je niet te doen. Op voorwaarde natuurlijk dat je vooraf een HEOS-account aangemaakt hebt en de HEOS-app gedownload hebt, wat voor mij het geval is omdat ik als reviewer regelmatig een Marantz over de vloer krijg. In slechts enkele minuten is de klus geklaard en geniet ik van de eerste noten muziek. Dat is in grote mate te danken aan het HEOS-platform dat Marantz deelt met zustermerk Denon uit dezelfde Sound United-stal. Met de PM7000N in stand-by, volstaat het om de HEOS-app op te starten en je muziek te selecteren. De PM7000N ontwaakt uit zijn slaapstand en begint muziek te spelen. Eenvoudiger en handiger kan het niet.

Een gemakkelijke jongen

De Marantz PM7000N is een gemakkelijke jongen. Hij is krachtig genoeg om mijn Sonus faber speakers aan te sturen. De PM7000N krijgt ook mijn Clearaudio platenspeler en Atoll cd-speler voorgeschoteld. Een kwestie van hem te beoordelen in al zijn functionaliteiten.

‘Hoe meer muziek ik de PM7000N voorschotel, hoe meer hij stijgt in mijn achting’

Mijn favoriete liedjes

In gun de Marantz PM7000N de kans om enkele dagen te acclimatiseren. Voor het serieuze werk gebruik ik zorgvuldig samengestelde muzieklijstjes met songs die ik voor elke review gebruik. Een kwestie van goede referentiepunten. ‘Dacroit Duel’ van A.R. Rahman is een heftig nummer met behoorlijk wat slagwerk. De PM7000N blijft verrassend moeiteloos overeind. Hij slaagt er in om de boel onder controle te houden. ‘Tuareg’ van Rita Marcotulli & Luciano Biondini brengen opnieuw rust in huis met fraai piano- en accordeonwerk. De PM7000N weet beide artiesten op een breed podium te plaatsen, zonder scherpe randjes in het hoog. ‘Habibi Blues’ van NO blues tapt uit een ander vaatje. De verfijnde combinatie van saxen, snaarinstrumenten en zwoele stem zorgen voor een lekker jazzy sfeertje. De PM7000N weet de sfeer er in te houden met een flinke portie dynamiek en vooral veel controle.

Marantz PM7000N

Samengevat

Hoe meer muziek ik de PM7000N voorschotel, hoe meer hij stijgt in mijn achting. Hij speelt zoals ik dat van Marantz gewend ben: gezellig muzikaal. De PM7000N overstijgt zijn prijsklasse. Hoewel hij aanzienlijk goedkoper is dan mijn Sonus faber speakers, blijft hij overeind. De PM7000N geeft het beste van zichzelf. Het zou je verwonderen hoe goed hij presteert in gezelschap van volbloedluidsprekers.

Conclusie

Marantz heeft met de PM7000N een uitstekende geïntegreerde versterker aan het assortiment toegevoegd. Een ideale partner voor muziekliefhebbers die niet alleen het muzikale geluid van een Marantz maar ook flexibiliteit, gebruiksgemak en streamingmogelijkheden weten te waarderen. Beknibbel niet te veel op bijhorende speakers en ontdek hoe verrassend goed de Marantz PM7000N uit de hoek komt. Muzikaal en flexibel.

Prijs

De Marantz PM7000N is beschikbaar in zwarte of zilveren uitvoering en kost 1199 euro.

www.soundunited.com
www.marantz.nl

Audioshow iEar 2019 - Maranrz

Marantz PM7000N

1199
8.6

Prestaties

8.5/10

Functionaliteit

9.0/10

Prijs/Kwaliteit

9.0/10

Bouwkwaliteit

8.0/10

Design

8.5/10

Pros

  • Een echte Marantz
  • Goede muzikale prestaties
  • Heel gebruiksvriendelijk

Cons

  • Front en bedieningsknoppen in kunststof
Verkooppunten van het merk marantz