Muziek beluisteren op cd, of films bekijken op dvd of blu-ray is helemaal uit. Streamen is de norm. Het gevolg? Videotheken en cd-winkels zijn uit het straatbeeld verdwenen, en de verkoop van cd’s, dvd’s en blu-rays is de laatste jaren gekelderd. Toch is er hoop voor de liefhebbers van deze mediadragers. Want met de Panasonic DP-UB450EG-K kijk en luister je op een kwaliteitsvolle manier naar je cd’s, dvd’s en blu-rays.

De DP-UB450EG-K is een toestel dat het mogelijk maakt om cd’s, dvd’s, blu-rays en ultra-hd-blu-rays af te spelen op de oled- of 4K-tv-toestellen. Heb je een uitgebreide cd- of dvd-collectie? En is kwaliteit voor jou een absolute voorwaarde om er optimaal van te genieten? Dan is dit toestel echt iets voor jou.

Groots in zijn eenvoud

Soberheid is het sleutelwoord in de omschrijving van de DP-UB450EG-K. Het toestel heeft een minimalistische uitstraling en beperkte opties. Dat is zeker geen nadeel omdat het toestel een aanvulling is op moderne tv’s die standaard veel opties hebben. En dankzij de sobere en minimalistische uitstraling past het perfect in elk interieur.

Panasonic DP-UB450EG-K

De verschillende aansluitingspoorten maken dat de DP-UB450EG-K multi-inzetbaar is. De USB-ingang aan de voorkant van het toestel biedt je de mogelijkheid om een externe harde schijf aan te sluiten. En met de dubbele HDMI-uitgang achteraan kun je geluid en beeld splitsen.

Unieke combinatie

De Panasonic DP-UB450EG-K levert uitstekende prestaties. Het toestel kan 4K-hdr-beeldformaten aan, en stuurt een 4K-beeld van 60p uit met een 4.4.4-output. Ook ultra-hd-blu-ray speelt hij moeiteloos en in een hoge beeldkwaliteit af. De combinatie van HDR10+ en Dolby Vision is uniek voor een toestel in deze prijsklasse. En ook op het vlak van audio scheert de dp- DP-UB450EG-K hoge toppen.

Gemakkelijke bediening

Je gebruikt de afstandsbediening of de aan- en uitknop en een ejectknop om het toestel te bedienen. Het beeld en geluid van de Panasonic dp- DP-UB450EG-K instellen en optimaliseren doe je via het menu op het beeldscherm. Je kunt de parameters aan je persoonlijke wensen aanpassen om zo maximaal te genieten.

Panasonic DP-UB450EG-K

Sluit je via een USB-poort andere media aan? Dan zal deze blu-rayspeler de hoge resolutiefiles snel en zonder problemen vinden. Connecteer je het toestel via een kabel of draadloos met het internet? Dan maakt de Panasonic DP-UB450EG-K niet alleen verbinding met alle andere toestellen binnen het netwerk, hij integreert ze ook meteen.

Ongeëvenaarde kwaliteit

De Panasonic DP-UB450EG-K onderscheidt zich binnen zijn prijsklasse echt op het vlak van kwaliteit. De ontwerpers van dit toestel hebben veel aandacht geschonken aan de beeld- en geluidskwaliteit. We deden de test met een UHD-blu-ray en een JVC-jvcdla20limited-projector. Het resultaat was prachtig beeld en helder geluid. En aangezien de blu-rayspeler gebruikt wordt als UHD-speler, geeft hij ook hoogwaardige geluidsformaten als Dolby Atmos en DTS:X schitterend weer.

Als je een goede geluidsinstallatie (surround of stereo) hebt, dan kun je met de Panasonic DP-UB450EG-K ook genieten van je cd’s. Dit toestel levert niet de kwaliteit van een cd-speler uit het topassortiment, maar je krijgt een goede geluidskwaliteit voor de prijs die je betaalt.

Panasonic DP-UB450EG-K

Toestel zonder apps

Helemaal in lijn van de Panasonic-filosofie voor een sobere DP-UB450EG-K staan er geen apps op dit toestel. Het toestel combineer je met een smart-tv, waarop al apps zoals Netflix, YouTube en vele andere staan. Apps toevoegen aan de Panasonic DP-UB450EG-K zou dus geen enkele meerwaarde bieden, en alleen maar leiden tot een mindere beeld- en geluidskwaliteit.

Enige in zijn soort

Panasonic heeft met de DP-UB450EG-K een schitterend toestel op de markt gebracht. Heb je een oled- of 4K-tv en ben je op zoek naar een speler voor je cd’s, dvd’s, blu-rays en digitale bestanden? Dan hoef je niet te investeren in een peperdure UHD-blu-rayspeler. De Panasonic DP-UB450EG-K (richtprijs 220 euro) biedt je een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding.

Dit toestel is het enige in zijn soort. Is er plaats op de markt voor de Panasonic DP-UB450EG-K? Ja, zeker weten. Het is een toptoestel. Ga gerust eens langs bij je vakhandel voor een demonstratie. Je zult niet teleurgesteld zijn.

Panasonic DP-UB450EG-K

€220
8.4

Prestaties

9.0/10

Functionaliteit

8.0/10

Prijs/Kwaliteit

10.0/10

Bouwkwaliteit

8.0/10

Design

7.0/10

Pros

  • Bovengemiddelde prestatie in de weergave voor dit prijsniveau
  • Netwerkmogelijkheden van het toestel
  • No-nonsense toestel als aanvulling van een oled-tv of projector

Cons

  • Uitstraling niet in verhouding met zijn prestaties
Verkooppunten van het merk panasonic