De streaming sticks business krijgt concurrentie. Roku brengt nu een line-up van vijf nieuwe streaming players met veel interessante opties.

Google Chromecast, Amazon Fire TV en Apple TV, dat waren tot nu toe de drie grootste namen in de wereld van streaming sticks. Nu lijkt het erop dat we Roku aan dit lijstje mogen toevoegen, want het merk heeft vijf nieuwe streaming players gelanceerd.

Als eerste zien we twee kleinere HD streamers genaamd Express en Express+. Deze zijn erg betaalbaar met hun prijskaartjes van dertig en veertig dollar respectievelijk. Zo kan je makkelijk en goedkoop instappen in de wereld van Roku content. Verder zijn er enkele streaming sticks: de Roky Streaming Stick en Streaming Stick+ voor 50 en 60 dollar. Ze hebben quad-core processores en een dual-band wifi met voice control en volumeknoppen om je tv luider of stiller te zetten. De gewone Steaming Stick ondersteunt HD, de Streaming Stick+ kan ook 4K HDR aan.

Als topper van de reeks is er de nieuwe Roku Ultra voor 100 dollar. Deze heeft 4K Ultra HD en HDR beeld tot 60fps. Hiermee is dit model goedkoper dan de concurrent van Apple, maar duurder dan die van Amazon. Op vlak van features is er een ethernetport voor bekabelde verbinding en een microSD-slot voor je eigen media. Er is een hoofdtelefooningang en een afstandsbedieningszoekerfuntie.

Roku heeft tenslotte ook een nieuwe versie van hun besturingssysteem uitgebracht, genaamd Roku OS 8. Alle nieuwe toestellen ondersteunen dit OS. De meeste verandering zit ‘m in de manier waarop het systeem programma’s zoekt: nu zie je ook streaming en live tv.

De line-up zou op 8 oktober in de States verschijnen.