Xiaomi en Light, de marktleider op gebied van geavanceerde computationele beeldverwerking, hebben aangekondigd dat ze samen nieuwe beeldvormingsoplossingen voor smartphones gaan ontwikkelen en op de markt brengen.

Het zal de technologie van Light samenbrengen met de innovatie en kennis van Xiaomi op het gebied van smartphones. Hierdoor zouden smart apparaten met meerdere camera’s met DSLR-niveau-mogelijkheden op de markt kunnen komen.

“Xiaomi is een van de meest innovatieve fabrikanten van smartphones met een ongelooflijke stamboom, en we zijn verheugd om deze samenwerking met hen aan te gaan,” zei Dave Grannan, CEO en mede-oprichter, Light. “De computationele beeldvorming van Light verandert de manier waarop onze apparaten de wereld zien voortdurend, en we kijken ernaar uit om onze baanbrekende multi-camera-technologie toe te passen en hun apparaten kracht bij te zetten met de imaging-oplossingen van de toekomst.”

“We zijn zeer verheugd om samen te werken met Light om hun geavanceerde imaging-oplossingen te gebruiken voor onze toekomstige apparaten”, zegt Zhu Dan, VP van Xiaomi. “Xiaomi werkt onvermoeibaar om voorop te blijven lopen bij de innovatie van smartphones, en het perfectioneren van smartphonefotografie is een belangrijk aandachtspunt voor ons. We zijn verheugd om op apparaten te werken die de technologie van Light gebruiken, zodat onze gebruikers nog meer fantastische foto’s kunnen maken.”