Samsung had op de smartphonemarkt nog nooit echt veel potten gebroken, maar met de Galaxy S3 die op 2 maanden tijd 10 miljoen keer over de toonbank vloog, kwam hier verandering in. Het toestel pakt uit met een quadcore-processor, een 4.8 inch groot scherm en een boel nieuwe features. Spreken we hier over de beste smartphone van het jaar of heeft Samsung 10 miljoen mensen ‘in het zak gezet’? We zullen het snel weten.

Specs
Na een eerste kennismaking met de Samsung Galaxy S3 zijn er enkele dingen die opvallen. In de eerste plaats het reusachtige 4.8 inch Super AMOLED scherm dat in een indrukwekkend smalle behuizing van 70 x 8.6 x 136 mm is gepropt. De plastic achterkant ervan voelt fragiel aan en krassen zijn slechts een kwestie van tijd. Met een gewicht van 133 gram is het toestel zowat even zwaar als een HTC One X maar toch voelt deze tweede een pak meer premium aan. Ook de iPhone 5 lijkt zwaarder ondanks zijn gewicht van 120 gram. Zo zie je hoe de gebruikte materialen erg bepalend zijn voor de algemene indruk van een smartphone.

Aan knoppen en schakelaars geen overvloed op de Galaxy S3. Onder het scherm vind je de home-knop met erlangs de ‘Terug’- en de ‘Menu’-toets die aanraakgevoelig zijn. Bovenaan zijn de lichtsensor, de speaker, de nabijheidssensor en de 1.9 megapixelcamera op een rijtje geplaatst. Aan de rechterzijde bevindt zich de power-knop. Dat gebeurt vaker bij smartphones met grote schermen om de eenvoudige reden dat de knop bovenaan niet binnen handbereik zou zijn. Links staan enkel nog de twee volumeknoppen.

Het toestel inpluggen gebeurd via de mirco-USB-aansluiting die onderaan te vinden is langs de microfoon. Achteraan zie je een LED-flitser, een 8 megapixelcamera en de grote speaker. Doe de cover eraf en je botst op een accu met een capaciteit van 2100 mAh, een microSIM slot en een slot voor microSD-kaartjes tot 64GB.

Verkooppunten van het merk samsung