Samsung breidt zijn arsenaal aan VR-mogelijkheden uit. Na de Samsung Gear VR volgt nu de Gear 360 camera. Deze laat je toe beelden in 360 graden te maken. Daarna kan je alles bekijken met de VR-bril.

De tijd dat we vlakke foto’s maken komt stilaan tot zijn einde. Tegenwoordig begint virtual reality volop te groeien tot het volgende standaardapparaat. Dat is ook niet meer dan normaal met de mogelijkheden die VR te bieden heeft. Nog niet zo heel lang geleden bracht Samsung zijn eerste VR-bril op de markt, de Samsung Gear. Nu komt de technologiegigant op de proppen met een 360 camera die je VR-ervaring enkel beter kan maken.

De Gear 360 werd uitgerust met 15 megapixelsensoren en gebruikt dual fish-eye lenzen. Door die hoge lenskwaliteit kan je foto’s maken van 30 megapixel en zelfs filmen in 4K UHD resolutie. De opnames en foto’s zijn natuurlijk allemaal genomen in een hoek van 360 graden. Wel heb je de mogelijkheid om slechts gebruik te maken van één cameralens, wat resulteert in beelden van 180 graden.

Alle filmpjes die je dan hebt gemaakt kan je delen via sociale media, maar je kan ze ook zelf in real-time bekijken met de Samsung Gear VR. Dat doe je door de Gear 360 te verbinden met je smartphone (Galaxy S7, S7 Edge, S6+, S6 en S6 Edge). Wel zal je zo’n €349 mogen neertellen voor deze camera. Wel krijg je er een statief bij en kan je nog verschillende accessoires aanschaffen om leuke beelden te maken.

Verkooppunten van het merk samsung