De Samsung HW-K950 is niet enkel een soundbar, maar een kleine set. In feite is het een 3.1 opstelling, maar eigenlijk zou je het een verborgen 5.1 surround set kunnen noemen.

Samsung zal binnenkort een nieuwe soundbar op de markt brengen, de HW-K950. Het toestel komt echter niet enkel en alleen met een balk, maar ook met achter speakers en een subwoofer. Ieder component is echter draadloos en hoef je dus niet met kabels te verbinden, Bluetooth volstaat. Deze soundbar zou moeten dienen als stille surround, het is geen surround set, maar heeft  dezelfde elementen. Zo lijkt het kwartet eerder op een 3.1 opstelling. Toch zitten er nog twee frontspeakers verborgen in de balk. Daarbovenop krijg je nog enkele hoogtekanalen die geluid naar het plafond sturen en zo terugkaatsen naar de grond. combineer die soundbar nu met de achter speakers en subwoofer en je krijgt eigenlijk een 5.1 opstelling.

Daardoor kan je de Samsung HW-K950 een verborgen surround set noemen. Al deze onderdelen moeten dus een conisch geluidspodium creëren, waarbij geluid van iedere kant kan komen. Zo wordt het surround-effect dus gemaakt. Het zal trouwens nog beter klinken dankzij de ingebouwde Dolby Atmos codec. Bovendien kan je het toestel niet enkel via Bluetooth verbinden, maar ook via wifi. Eens je verbinding hebt gemaakt hoef je alles slechts eenmalig in te stellen via de bijbehorende app voor de smartphone. De Samsung HW-K950 kost €1.299.

Verkooppunten van het merk samsung