Gisteren heeft Sony alvast een tipje van de sluier gelicht wat betreft de gloednieuwe gebruikersinterface voor de PS5. Op het eerste zicht ziet het startscherm er misschien niet heel speciaal uit, maar het is volledig heropgebouwd vanaf 0. Hieronder vinden jullie een exclusieve sneak peak.

“The new UX introduces several new features designed to make your gaming experiences more fun, engaging, personalized and social.”

Het startscherm lijkt een klein beetje op het thuisscherm van de PS4, maar wel met enkele opmerkelijke verschillen. Zo heeft het navigatiemenu bijvoorbeeld heel wat kenmerken die we ook terugvinden in de menu’s van bijvoorbeeld smart tv’s.

Het Control Center is volledig vernieuwd waardoor gamers op een eenvoudige manier een game kunnen pauzeren om de volgende dag verder te gaan waar ze gebleven waren. Onderaan is er een soort van taakbalk terug te vinden waarbij het Control Center kan opgeroepen worden, zonder het spel te onderbreken. Ideaal om controllers of microfoons in te stellen. Handig toch?

Met minder dan een maand tot de officiële lancering, is Sony enorm verheugd om deze allereerste blik op de gebruikerservaring van de PlayStation 5-console te delen met jullie. Het is volledig gericht op de spelers. We want to provide you a truly next-generation experience with deeper immersion that quickly connects you to great games and a passionate gaming community, aldus Sony.

Benieuwd naar alle nieuwigheden die zijn toegevoegd om de gebruikersinterface van de PlaySation 5 te optimaliseren? Bekijk gerust eens onderstaande video of breng een bezoekje aan de website van Sony.