Sonos en IKEA hebben opnieuw de ‘handen in elkaar geslagen’ voor een vernieuwde versie van de SYMFONISK. Dit keer in een ‘vloerlamp uitvoering’. Dit exemplaar biedt ondersteuning voor heel wat verschillende streamingdiensten. De SYMFONISK vloerlamp/speaker is compatibel met wifi, alsook AirPlay 2. Met behulp van Spotify Connect speel je rechtstreeks jouw favoriete muziek af.

Het audiobedrijf, gespecialiseerd in geluid, blaast hun samenwerking met de Zweedse meubelgigant nieuw leven in. De SYMFONISK vloerlamp/speaker geeft niet alleen licht, zoals de naam al suggereert, maar er komt ook geluid uit. Deze telg betreft een wifi-speaker die overweg kan met AirPlay 2, Spotify Connect en ook de eigen ontwikkelde applicatie van Sonos. Hiermee wordt de bediening ‘kinderspel’.

De app (Sonos S2) is zowel beschikbaar via de Google Play als de App Store (Apple). Niet onbelangrijk om te vermelden: om gebruik te maken van deze AirPlay 2 geactiveerde speaker, is iOS 11.4 of hoger vereist.

Sonos en IKEA benadrukken dat alle functies van de speaker doorontwikkeld zullen worden. Een belangrijke tip: houdt zeker de software updates in het oog. Het meubelbedrijf maakt zich sterk dat het product deel uit maakt van hun portfolio waarbij ‘slim’ het kernwoord is. De ‘muzikale lamp’ kan je ook verbinden met andere slimme producten. Denk maar aan de DIRIGERA hub en IKEA Home smart app voor meer features en mogelijkheden.

Om een idee te krijgen, de vloerlamp/speaker heeft wel wat ruimte nodig: 37 x 37 x 136 cm (breedte x diepte x hoogte). IKEA brengt daarnaast nieuwe ‘lampenkappen’ op de markt, waaronder een kap van bamboe (zoals te zien is op bovenstaande foto’s). Deze kan je verwisselen. Personalisatie troef!

De eerste modellen worden verkrijgbaar vanaf begin volgend jaar (lees: 2023). De adviesprijs is vastgelegd op 199 euro.

Verkooppunten van het merk sonos