Onlangs heeft Sony de TA-AN1000 aangekondigd. Een nieuwe langverwachte 7.2-kanaals AV-versterker (8K) die voorzien is van 360 Spatial Sound Mapping. Door gebruik te maken van de positie-informatie die wordt gemeten door Sony’s Digital Cinema Auto Calibration IX (D.C.A.C. IX), worden meerdere ‘fantoomluidsprekers’ rondom je gegenereerd zodat filmliefhebbers geluid en beeld kunnen ervaren alsof ze in de bioscoop zitten.

De nieuwste door Sony ontwikkelde autokalibratietechnologie, D.C.A.C. IX, kan de afstand, hoek, geluidsdruk en frequentierespons van elke luidspreker corrigeren door de plaatsing van de luidsprekers in 3D te meten met behulp van de meegeleverde kalibratiemicrofoon. Dit werkt samen met Auto Phase Matching, dat de fase van verschillende luidsprekers op elkaar afstemt. Dit betekent dat je luidsprekerplaatsing, vertraging of faseverschuiving kunt compenseren. De TA-AN1000 is compatibel met de nieuwste audioformaten, waaronder Dolby Atmos en DTS:X.

Dankzij de compatibiliteit met HDR10, HLG, Dolby Vision en IMAX Enhanced kan je optimaal genieten van films. De oorspronkelijke beeldkwaliteit blijft behouden bij weergave via de TA-AN1000.

Gamers zullen ook blij zijn met dit apparaat. De TA-AN1000 ondersteunt de nieuwste formaten, zoals 4K/120 Hz, Variable Refresh Rate (VRR) en Auto Low Latency Mode (ALLM) in HDMI 2.1. Dit zorgt voor soepelere en duidelijkere bewegingen bij responsieve gameplay.

Daarnaast biedt de TA-AN1000 eenvoudige toegang tot muziektoepassingen. Je kunt slimme apparaten aansluiten op de versterker via Bluetooth en diensten zoals Spotify Connect, Chromecast, Apple Airplay 2 en ‘Works with Sonos’.

Perfect met Sony TV’s en luidsprekers

Bij aansluiting op een BRAVIA TV met Acoustic Centre Sync, combineert de TA-AN1000 het geluid van de TV met het geluid van de centrale luidspreker voor een betere ervaring.

De TA-AN1000 integreert ook naadloos met het BRAVIA Quick Settings-menu, zodat je functies zoals het geluidsveld van de versterker met de afstandsbediening kan wijzigen. Je kunt de tv-afstandsbediening ook gebruiken om het volume van de televisie te regelen, zodat je alles snel en eenvoudig kan bedienen.

Van de plaatsing van de luidsprekers tot het instellen van afzonderlijke zones in het huis: de TA-AN1000 maakt het eenvoudig om alles te configureren – overeenkomstig met jouw opstelling.

Ten slotte kan de TA-AN1000 draadloos verbinding maken met optionele luidsprekers van Sony, waaronder de draadloze achterluidsprekers SA-RS5 en SA-RS3S. Alsook de draadloze subwoofers SA-SW5 en SA-SW37.

Duurzaamheid in gedachten

Sony streeft ernaar om minder plastic te gebruiken in zijn producten en verpakkingen. Voor de TA-AN1000 wordt gerecycled plastic gebruikt voor verschillende onderdelen. Zo worden degelijke akoestische prestaties mede mogelijk gemakt, rekening houdend met de impact voor het milieu. Ongeveer 95% van de verpakking is gemaakt van gerecycled papier en materialen op papierbasis.

De Sony TA-AN1000 wordt later dit jaar leverbaar.

Verkooppunten van het merk sony