Goed nieuws: elektronicagigant Sony heeft verschillende EISA-Awards in ontvangst mogen nemen. Waaronder hun nieuwste draadloze hoofdtelefoon die ze recentelijk hebben voorgesteld, alsook een hoogwaardige televisie. Moest je minder bekend zijn met EISA, dit is de afkorting van ‘Expert Imaging and Sound Association’. Je kan het vergelijken met een soort ‘community’ van technologietijdschriften, nieuwswebsites en sociale media commentatoren met een doorgedreven specialisatie op vlak van hifi, home theatre, foto, video en mobiele elektronica. Elk jaar worden de ‘beste producten’ bekroond met de felbegeerde EISA-Awards. Sony ging aan de haal met maar liefst 8 awards voor onder andere een camera en smartphone, maar daar bleef het niet bij. Ook qua beeld en geluid zat er wat interessants bij.

Sony WH-1000XM5

Sony EISAOp het gebied van geluid werd hun WH-1000XM5 in de ‘spotlight’ gezet. De WH-1000XM5 betreft een koptelefoon die ondertussen al toe is aan zijn vijfde generatie. De blikvangers van deze telg? Wel, dit exemplaar profiteert van het fine-tuning proces van Sony’s draadloze en toonaangevende noise cancelling. De ‘over-ear headphone’ heeft een nieuwe look met een lichtgewicht ontwerp in combinatie met zacht leren, comfortabele, dempende oorkussens. Deze houden ongewenste geluiden buiten zonder al te veel druk uit te oefenen op de oren.

In de koptelefoon zit een speciaal ontworpen driver unit die ruisonderdrukking in gedachten houdt en een verfijnd geluid met opmerkelijke details in het lage en hogere bereik oplevert. Perfect om te genieten van High-Resolution Audio. Aldus Sony.

Vier microfoons zorgen voor heldere spraakoproepen. Vier andere microfoons en twee processors worden ingezet voor het herkennen en verminderen van externe ruis. De Auto NC Optimizer maakt automatische ruisonderdrukking mogelijk in de drukste omgevingen. Door middel van een applicatie, specifiek ontwikkeld voor smartphones, kan een belangstellende rekenen op een breed scala van functies. Naar eigen zeggen zou de WH-1000XM5 wel eens het ultieme ‘dagelijkse werkpaard’ kunnen worden.

Sony XR-65A95K

Sony EISADaarnaast ontving de Sony XR-65A95K een award in de categorie ‘Premium OLED TV 2022-2023’. Sony maakt zicht sterk dat dit hun beste OLED-tv is die ze ooit gemaakt hebben. De televisie is voorzien van geheel nieuwe QD-OLED-paneeltechnologie, gebaseerd op bluelight-diodes en een Quantum Dot-laag. Als resultaat bieden de ongeëvenaarde beelden diepe zwarttinten, intense kleuren en een helderheid die alle normen overtreffen, geperfectioneerd door Sony’s veelzijdige Cognitive Processor XR™.

Gezien ‘features’ zoals VRR, ALLM en een 4K/120 Hz weergave is de XR-65A95K uitermate geschikt voor gamers. Het wordt omschreven als een high-end OLED-allrounder, gezien het innovatieve Acoustic Surface Audio+ geluidssysteem lijkt ons dat ook niet meer als normaal. Het staat garant voor een gedetailleerde, full-range 2.2-kanaals geluid met inbegrip van een automatische kalibratie. Hierdoor zijn niet alleen het beeld maar ook het geluid volledig op elkaar afgestemd. Het geluid komt rechtstreeks uit het scherm.

Dankzij Google TV ben je verzekerd van het meest innovatie SMART TV platform. Je krijgt toegang tot de exclusieve BRAVIA CORE film app en de meegeleverde BRAVIA CAM die videochatten in de hoogste beeldkwaliteit mogelijk maakt. Een energiebesparingsmodus middels de Auto Power Saving mode? Check, dubbel check.

Uiteraard hebben we hierbij nog maar het topje van de ijsberg ‘aangeraakt’ als het gaat om de WH-1000XM5 en XR-65A95K van Sony. Benieuwd naar meer? Surf dan zeker eens naar de website van Sony en laat je verrassen.

Verkooppunten van het merk sony