Soundcore, het premium audiomerk van Anker Innovations, lanceerde de Liberty 3 Pro. Een oortelefoon die voorzien is van HearID ANC waarbij automatisch het omgevingsgeluid wordt gecontroleerd in realtime. Eveneens wordt het ruisonderdrukkingsniveau hierop afgestemd. Voorts beschikt de Soundcore Liberty 3 Pro over een vernieuwde, dubbele driverconfiguratie genaamd ‘Astria Coaxial Acoustic Architecture 2.0’. Overigens heeft het exemplaar Fusion Comfort technologie ‘aan boord’. Maar wat houdt dit nu precies in?

Typerend aan deze oortelefoon is de geluidskwaliteit en meer bepaald de reproductie hiervan. Ongeacht het genre wordt de muziek weergeven met krachtige bassen en heldere hoge tonen.

Wat is HearID ANC en ACAA 2.0?

HearID ANC is een functie waarmee automatisch de ruisonderdrukking wordt aangepast op basis van de omstandigheden. De Liberty 3 Pro maakt een uniek geluidsprofiel ‘op maat’ en analyseert de druk in het oor. Zo kan de meest nauwkeurige én comfortabele ervaring gecreëerd worden voor de luisteraar.

Daarnaast is de Liberty 3 Pro van Soundcore voorzien van verbeterde ACAA 2.0. Dit betreft een coaxiaal uitgelijnde akoestische architectuur met Knowles gebalanceerde armatuurdriver. Deze is, op zijn beurt, gekoppeld aan een 10,6 mm dynamische driver opdat een geluid gecreëerd kan worden met nóg meer detail. Wonder vervorming. Ideaal voor de perfecte luisterervaring. Bovendien brengt de LDAC-codec, wanneer je verbonden bent met compatibele apparaten, 3 keer zoveel gegevens over als de standaard bluetooth formaten.

Daarnaast kunnen gebruikers hun luisterervaring personaliseren en het geluid afstemmen op basis van individuele voorkeuren. Dit kan door gebruik te maken van de HearID geluidsfunctie die terug te vinden is in de Soundcore app. Na het volbrengen van een eenvoudige ‘hoortest’ kan je de onafhankelijke frequenties versterken indien gewenst.

Design

Tenslotte heeft de Liberty 3 Pro een nieuw en stijlvol ontwerp dat uitgerust is met Fusion Comfort. Dit wil zeggen dat de oortelefoon een ergonomisch ontwerp heeft dat een comfortabele pasvorm initiëert met siliconen ‘oorvleugels’ met luchtdrukverlagende structuur. Dit voorkomt ongemak bij het dragen. Vergeleken met de Liberty 2 Pro zijn de oordopjes 30% kleiner en hebben ze een IPX4 certificering.

De Soundcore Liberty 3 Pro is verkrijgbaar in 4 verschillende uitvoeringen met elk een verschillende prijs. De goedkoopste variant, ‘Midnight Black’, is beschikbaar voor 118,99 euro. De ‘Dusk Purple’ is leverbaar voor 138,99 euro terwijl de ‘Frost White’ en ‘Fog Gray’ over de toonbank gaan voor 159,99 euro. Nieuwsgierig naar meer? Bekijk dan gerust eens deze video over de Soundcore Liberty 3 Pro en ontdek er alles over.