SPL, het audiobedrijf van ‘Duitse bodem’, komt aanzetten met hun Performer s1200. Een ‘potige’ eindversterker die zelfs de meest veeleisende luidsprekers brengt naar zogenaamde ‘soundscapes’ die je verwachtingen overtreft. Aldus SPL. Met een vermogen van 2×520 Watt (bij 4 Ohm) weet deze versterker, die volledig analoog is opgevat, gemakkelijk elke speaker aan te sturen. De audioprestaties worden omschreven als gedetailleerd, levendig, eerlijk en gewoonweg prachtig. Klinkt veelbelovend.

Met zijn gewicht van 25,1 kg mogen we deze ‘telg’ wel omschrijven als ‘potig’. Maar niet alleen zijn gewicht begint al aardig door te wegen, ook zijn vermogen is niet ‘van de poes’. 2×520 Watt (4 Ohm), 2×550 Watt (2 Ohm) of 2×300 Watt (8 Ohm)? Deze ‘klassebak’ weet er wel raad mee.

In deze Performer s1200 wordt er gebruik gemaakt van Voltair technologie. Een eigen ontwikkelde techniek die het voor zowel voor- als eindversterkers mogelijk maakt om gebruikt te worden bij een spanning van 120 Volt. Audiotechnologie die een echt handelsmerk is geworden van SPL.

Safety frist moeten ze gedacht hebben bij SPL. De Performer s1200 heeft een speciale beveiliging ingebouwd tegen gelijkstroom en oververhitting. Indien er gelijkstroom wordt gedetecteerd, dan zal de eindtrap automatisch uitgeschakeld worden. Vervolgens zal de Protect-LED rood oplichten. Daarna zullen de ventilatoren draaien op hoge snelheid tot het apparaat is afgekoeld.

Op vlak van connectiviteit zijn er zowel XLR- als RCA-ingangen (zie keuzeschakelaar) beschikbaar. Hierdoor is de Performer s1200 compatibel met alle voorversterkers die op de markt verkrijgbaar zijn. Zonder gebruik te maken van adapters. Daarnaast zijn er natuurlijk nog de gebruikelijke speaker aansluitingen die niet kunnen missen.

Benieuwd naar wat de specificaties zijn van de Performer s1200? Je ontdekt er alles over op de website van SPL.