Laatst pakte TCL uit met hun TS8132. Een compleet 3.1.2-kanaals Dolby Atmos systeem. Maar nu kondigt één van ‘s werelds gerenommeerde merken weer een nieuwe telg aan. En nee, het is niet zomaar ‘iets’. Het is een televisie die een resolutie aan kan van maar liefst 8K. Voor het eerst wordt er een model toegevoegd met een dergelijke 8K-resolutie aan de veelgeprezen 6-serie. Impressive!

TCL Roku 8K TVWelcome to the future of TV. Aldus TCL. Waar je je mag aan verwachten? Een verbazingwekkende helderheid met niet minder dan 33 miljoen pixels. Een schril contrast in vergelijking met de UHD 4K-tv’s waarbij dit slechts wordt beperkt tot 8,3 miljoen pixels. Inderdaad, een verviervoudiging. Klaar om te genieten van jouw favoriete content in 7680 × 4320 pixels?

Allereerst: het contrast en de mini-LED ‘backlight technologie’. Het contrast is geoptimaliseerd in alle zones van het scherm zodanig dat de verschillen tussen heldere en donkere delen van het beeld optimaal weergeven worden.

Verder heeft het Roku 8K televisie-model ook een THX-gecertificeerde spelmodus aan boord. Hiermee mis je nooit meer de actie vanwege de zogenaamde ‘image smear’, reactietijd of invoervertraging. Ideaal voor gamers die graag optimaal willen genieten van hun favoriete spellen. Net zoals de makers het bedoeld hadden.

Maar daar stopt het niet want TCL heeft ook zeker en vast gedacht aan iedereen die graag geniet van zijn of haar favoriete films, series, … Hoe ze dat hebben gedaan? Met de integratie van Dolby Vision worden er superieure kleuren gegarandeerd. Combineer dat nog verder met de ondersteuning van Dolby Atmos (op vlak van audio) en je bent klaar om helemaal ondergedompeld te worden voor een meeslepend surround-ervaring.

Lees ook


TCL TS8132TCL pakt uit met de TS8132: een compleet 3.1.2-kanaals Dolby Atmos systeem

 


 

Als kerst op de taart is er dan nog de AiPQ ENGINE™. Deze optimaliseert alle kleuren, zorgt voor een uitstekend contrast en verbluffende helderheid voor een ongeëvenaarde 8K HDR-ervaring.

“Because of TCL’s steadfast belief in the future growth of 8K display technology, the company has joined together with other leading display innovators to become one of the founding members of the 8K Association.”

Wat alvast zeker is: met de komst van de Roku 8K TV is TCL, op vlak van televisies, volledig future proof. Nieuwsgierig naar alle verdere details met betrekking tot de Roku 8K TV? Je ontdekt het hier.