Ook TCL Electronics was dit jaar aanwezig op IFA 2022. Toch wel een bekende ‘speler’ op vlak van televisies en consumentenelektronica. Op de beurs heeft de fabrikant groot uitgepakt met onder andere hun eerste TCL 98 inch QLED TV die beschikbaar is op de Europese markt. Voor de volledigheid: de televisie ‘luistert’ naar de ‘naam’ TCL 98C735. Het is de nieuwste toevoeging aan de XL Collection die vorig jaar voor het eerst op de Noord-Amerikaanse markt werd geïntroduceerd. Gezien de ‘leuze’ van TCL, Inspire Greatness, zorgt ook dit exemplaar ervoor dat je volledig wordt ondergedompeld. Met dank aan het grote scherm. Geavanceerde tv-technologieën worden gekoppeld aan Google TV zodat een kijker profiteert van de best mogelijke beeldkwaliteit, inclusief eersteklas content. TCL zal de XL Collection in de loop van 2022 blijven uitbreiden naar meerdere markten wereldwijd.

TCL windt er geen doekjes om: met hun XL line-up willen ze de bioscoop tot bij jouw thuis brengen. Met een schermgrootte van meer dan 75 inch is dat alvast geen probleem. De 75C935 en 75C835 uit dit portfolio worden aangedreven door Mini LED die TCL heeft ontwikkeld om zelfs in een lichte kamer een beeldweergave van topklasse te garanderen. Duizenden Mini LED-lampjes zijn geïntegreerd wat maakt dat HDR content op de best mogelijke manier wordt weergeven. De 1.920 Local Dimming Zones van de C935 zorgen tevens voor levendige kleuren waarbij zwart ook effectief zwart is (hetzelfde geldt voor wit).

Maar de echte blikvanger uit de XL Collection is toch wel de imposante 98 inch C735 met Google TV. Deze televisie is de grootste in de serie. De TCL 98C735 beschikt over een 4K resolutie waarbij de ontwerpers gebruik hebben gemaakt van QLED-technologie. Het is duidelijk dat TCL deze 98 inch variant heeft gemaakt om jouw thuisbioscoop ervaring naar de ‘next level’ te tillen. Ter vergelijking: wanneer je als kijker op ongeveer drie meter afstand van het 98C735 scherm zit, geniet je van hetzelfde 60 graden gezichtsveld als in de bioscoop (TCL gebruikt de volgende referentie: een 30 meter scherm in de filmzaal waarbij je kijkt vanaf de middelste rij).

Doordat deze XL-schermen ‘in de kijker’ worden gezet, kunnen ook sportfans genieten van een meeslepende ervaring alsof ze daadwerkelijk in het stadion zijn. Gezien de grote sportevenementen die dit jaar plaatsvinden: net op tijd.

Wat betreft design zijn alle modellen uit de XL Collection voorzien een elegant, ‘frameloos’ ontwerp dat gemakkelijk in elk interieur past. Nieuwsgierig naar alle verdere details over de XL Collection van TLC? Surf dan zeker eens naar hun website en ontdek er alles over.