Technics is zeer verheugd om aan jullie voor te stellen: de SL-G700M2. Zoals je waarschijnlijk al kan afleiden uit de naam, is het de opvolger van hun SL-G700 netwerk/Super Audio CD speler die zeer positief werd ontvangen door het grote publiek. De SL-G700M2 betreft een digitale speler die overweg kan met een ‘resem’ aan formaten, waaronder MQA. Talrijke audiobronnen kunnen gekoppeld worden. Een verscheidenheid van compatibele streamingdiensten? Dat zeker. Dit exemplaar bouwt verder op het succes zijn voorganger waarbij een groot aantal verbeteringen zijn aangebracht die een positieve invloed hebben op de prestaties en bijgevolg het geluid.

De afgelopen jaren is de vraag naar geluid van superieure kwaliteit snel toegenomen. Er zijn verschillende aspecten die hier een invloed op hebben gehad. Waaronder de uitbreiding van geluidsformaten met hoge resolutie, de opkomst van hoogwaardige streamingplatforms en de voortdurende heropleving van vinylplaten. Na jaren van Onderzoek en Ontwikkeling (R&D) presenteert Technics vol trots de SL-G700M2 die perfect aan deze vraag voldoet.

Technics SL-G700M2

De SL-G700M2 is uitgerust met een zogenaamde ‘High Precision Coherent D/A Converter’. Deze component zet digitale geluidssignalen uiterst nauwkeurig om in analoge signalen alvorens ze naar een versterker te sturen. Bij dit onderdeel staan de drie volgende elementen centraal: een coherente verwerking, een hoogwaardige D/A-omzetter in dubbele mono configuratie en een eigen discrete versterkerschakeling.

Een andere component die de SL-G700M2 van Technics uniek maakt: de voeding. Het apparaat is uitgerust met een een Multi-Stage Silent Power Supply. Kort samengevat kunnen we stellen dat een grondige ruisonderdrukking wordt gerealiseerd in drie stadia: ‘high-speed switching power supply’, ‘low-noise regulator’ en ‘current injection active noise cancelling’. Iets wat de muzikaliteit alleen maar ten goede komt.

De Technics SL-G700M2 biedt ondersteuning voor het hoogwaardige Super Audio CD formaat en beschikt over een speciale SACD/CD modus genaamd ‘Pure Disc Playback’. Deze optie schakelt alle circuits (qua electonica) uit, behalve degene die nodig zijn voor Super Audio CD/CD weergave.

Zoals eerder gezegd kan het apparaat MQA-bestanden en MQA-CD’s decoderen en afspelen. Diverse andere hoge-resolutieformaten worden ondersteund. Denk maar aan WAV/AIFF tot 384 kHz/32 bit, FLAC/ALAC tot 384 kHz/24 bit en DSD tot 11,2 MHz. Deze telg is compatibel met Google Chromecast en Apple AirPlay 2. Op vlak van connectiviteit kan een belangstellende rekenen op wifi en bluetooth.

Het ‘chassis’ van de SL-G700M2 is verdeeld in vier secties: de voeding, digitale interface, analoge circuits en de CD-drive. Dit onderdrukt wederzijdse interferentie tussen verschillende circuits. De CD-drive heeft een chassis met drie lagen en een krachtige, trillingdempende, stille ‘constructie’. Het ‘disc tray’ is van gegoten aluminium en zorgt voor een zeer nauwkeurige weergave.

Als het gaat om design: de buitenkant is voorzien van een aluminium frontpaneel (7 mm dik), aluminium zijpanelen (3 mm dik) en een gegraveerd logo van Technics voor een hoogwaardige afwerking. Picture perfect!

Op het moment van schrijven is het nog niet duidelijk wat de adviesprijs zou zijn voor de Benelux. De Technics SL-G700M2 wordt, naar verwachting, beschikbaar in Europa vanaf november 2022. Er is de keuze tussen een zwarte of zilveren uitvoering.

Verkooppunten van het merk technics