Het geluid van 2020: hoe luisteren ons hoop gaf in een jaar vol beroering, aldus Sonos. In een blogbericht dat de gekende fabrikant van o.a. soundbars, draagbare speakers, subwoofers, … recent lanceerde maakten ze nog maar eens duidelijk hoe belangrijk ‘the sound of 2020’ was.

“Muziek creëert ervaringen die passen bij de huidige situatie, maar tegelijkertijd gekoppeld zijn aan eerdere ervaringen en onze beleving van tijden die we nu misschien missen.”

Sonos The sound of 20202020 mag dan misschien wel het vreemdste jaar in tijden zijn, we hebben samen met onze eigen ogen gezien hoeveel muziek kan doen om ons door een moeilijke periode heen te helpen en dat bewijst ook pofessor Hauke Egermann die onderzoek heeft gedaan naar de psychologische effecten van muziek aan de Universiteit van York. Hij stelt namelijk dat muziek een cruciaal sociaal hulpmiddel was bij het weerstaan van alle uitdagingen waar 2020 ons voor heeft gesteld.

Lees ook


Review: Sonos Fivereview Sonos Five

 


 

De conclusie van het onderzoek? Met muziek als hulpmiddel voelen mensen zich goed en kunnen ze hun situatie beter aan. Zo zouden blijkbaar vier op de vijf mensen er het mee eens zijn dat muziek je vrolijker maakt. Wat wij natuurlijk als muziekliefhebbers, audiofielen, … alleen maar kunnen toejuichten.

Ben je benieuwd naar alle verdere details van het onderzoek? Dan breng je best eens een bezoekje aan de website van Sonos. Muzikaal genot incluis!

Verkooppunten van het merk sonos